Övriga länkar

Song of the paddle
Ett mycket bra engelskt diskussionsforum med inriktning på öppna kanadensare.

SF canoe
En personlig hemsida av Svante Freden. Svante är en aktiv kanadensarpaddlare som bl.a. tävlar i kanotmaraton och restaurerar gamla träkanoter. Han tillverkar även en fantastiskt bra reflektorugn.

Kanotguiden
Ett måste för den som vill hitta kanotvatten i Sverige. Ledbeskrivningarna är ganska kortfattade, men information om uthyrare, mm finns. Sidan innehåller även kartor.

Forsguiden
Karta och beskrivningar av forsar i Sverige.

Vattenregleringsföretagen
Här hittar du aktuell vattenföring och vattenstånd i bl.a. Dalälven, Indalsälven, Ljusnan och Voxnan.

Älvräddarna
Vi vill ju gärna ha några forsar kvar att paddla i framtiden också. Älvräddarna är en organisation som kämpar för att bevara vår sista outbyggda strömvatten.

Fiskejournalen
Sportfiskarna engagerar sig starkt mot fortsatta utbyggnadsplaner. Här är listan över de hotade vattendragen.

wildwasserboard.de
Ett tyskt diskussionsforum med inriktning på forspaddling. Här diskuteras både öppna och däckade kanoter.

Open canoe journal
En tysk hemsida om öppna kanadensare. Bloggar, artiklar och diskussionsforum. En hel del länkar till tyska kanotleverantörer.

Paddelblog
Axel är en paddlare från Tyskland som bott i Sverige, här är hans paddelblog.

Northtrail
Peter bor i Tyskland och brukar åka till Sverige och göra paddelturer. Här är en länk till hans sida med paddelberättelser.

Kanoekspedition.dk
Lars Riise är en paddlare från Danmark. På hans hemsida finns bl.a. bilder och filmer från expeditioner han gjort i Kanada. Där finns också annan nyttig information som; packlistor, budget, kartor, mm för expeditioner i Kanadas vildmark.

Björn Thomasson design
Här finns mycket matnyttigt för dig som tänkt bygga en egen kanot. Ritningar och byggsatser till både kanadensare och kajaker. Massor av idéer och kommentarer.

The official Mason family website
Bill Mason är känd för sina böcker och filmer om paddling i Kananda, mm. De mest populära är Path of the paddle och Song of the paddle. Bill Mason dog 1988, men hans barn, Rebecca och Paul för traditionen som konstnärer och paddlare vidare.

Ecochef
Min gamla klasskompis Anders Klint driver företaget Ecochef i Jokkmokk. Anders är en mycket skicklig kock och har jobbat i bl.a Frankrike, Svalbard, Lappesuando, mm.
Han är även författare av Utekokboken.

Meloen Järvi-Suomessa
Här finns ledbeskrivningar och länkar till guidade turer i Finland.

Harry Macfie Canoe Club
En förening som jobbar för att bevara gamla träkanoter, företrädesvis de som byggdes av Harry Macfie på 20- och 30-talet. Det finns många intressanta länkar och en bokförteckning på sidan.

Rubank Verktygs AB
Bra verktyg är en nödvändighet när man bygger träkanoter. Rubank Verktygs AB har en webshop med handhyvlar av hög kvalité.