glenn skrev:

Nej fy fan som tyskarna beter sig.

Du gör mig nyfiken.

Det hörs ibland att tyskarana beter sig dåligt i Sverige. Jag vet av inga svenskar som gör så i Tyskland (med undantag av alkoholiserade svenska umgdomar).
Men jag hopas att det finns en del tyskar som beter sig redligt.

Axel

2

(2 svar, postade i Öppen kanot)

Jag önskar också ett Gott Nytt År och många trevliga paddelturer i 2011.

Var inte avundsjuk men i vår området går det fortfarande a paddla. Vi var på "Grosse Lauter" idag för att avsluta säsongen: http://paddelblog.blogspot.com/2010/12/ … hluss.html

Hälsningar
Axel

3

(1 svar, postade i Öppen kanot)

Massor med kanadensare-länkar: http://reflectionsoutdoors.wordpress.com/
Axel

4

(10 svar, postade i Öppen kanot)

Jaså, då har jag uppfattat deta felaktigt. richedit/smileys/YahooIM/102.gif.htmlFörlåt. Båda fabrikater verkar vara av hög kvalitet. De kanadiska Clippar-båtar importerades en gång av någon Dansk som jag utbytte några mails med några år sedan. Jag trodde att de såldes forttfarande i Norden. Det verkar som det är inte så längre. Synd också att de svenska Clipper byggs inte längre.

Axel

5

(10 svar, postade i Öppen kanot)

Grattis till den nya kanoten. Då får ni väl testa båten som clipper brukar göra:

http://www.youtube.com/watch?v=vv5cfW8C4S8&feature

Upenbarligen importeras clipper-kanoterna fortfarande till Skandinavien. Här i Tyskland finns inte några. I vårt båtshus ligger bara en liten viper-11 som kom hitt som flyg-bagage.

Axel

http://up.picr.de/3456785.jpg

Axel

7

(0 svar, postade i Öppen kanot)

The self-built woodstrip-canoe of Paul, an austrian paddler, was stolen last week in central Oslo from the top of his car. We will inform all the paddle-clubs in Norway on this theft to make life hard for the burglars. It is not unlikely that the boat will be transported to Sweden. So if anyone of you happens to detect this boat please try to gather informations on the current owner (name, licence plate on car, ....) and inform Heinz in Austria (heinz.amler[at]aon.at)

EDIT: The theft was announced to Oslo police on July 12th and is registered under the number 10898712

Axel

http://files.homepagemodules.de/b61606/f3t2727p9948382n2.jpg

[FONT=Arial][SIZE=2]Det är ju mycket populärt bland tyskarna att resa till norden och uppleva den svenska eller norska naturen så intensivt som möjligt. Men vad som händer i samband med organiserade kanot-resor till Norges Elverum för närvarande gör mig alldeles uprört och arg [SIZE=1](så mycket att jag vågar skriva på svenska även om jag vet att jag har glömt bort allt för mycket av språket…)[/SIZE].

Så organiseras ungdomsresor till Norges Glomma, floden har allt för mycket vatten och åresan föranledar två större räddningsaktioner ([/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]http://www.ostlendingen.no/article/20090728/NYHETER01/965166426/1108[/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]). Sedan reser första gruppen hem och tur-arrangören leder – som om ingenting hänt - den nästa gruppen till målet ([/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]http://www.ostlendingen.no/article/20090729/NYHETER/972431260/1108[/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]). Galenskap!

Jag blygas faktiskt för detta [SIZE=1](även om jag blev tilsagt att jag argumenterar lite för moraliskt för närvarande. Elverum, där det hela händer nu, blev bombad under andra världskriget av tyskarna – ännu något att blygas för vår nation…)[/SIZE].

Jag är nyfiken hur ni upplever sådana former av tysk turist-invasion under sommaren? Uppför sig tyska turister i Sverige på samma vis?

Axel [/SIZE][/FONT]

9

(4 svar, postade i Öppen kanot)

Just idag gick jag igenom mina gamla båtsbilder och hamnade på bilden av båten som erbjöds på eBay för två år sedan. Hoppas min 'Fantasy' kommer aldrig att likna den.

Axel

http://1.bp.blogspot.com/_ipxCUo6MRZ4/ScqAfR23NGI/AAAAAAAAOgw/QykjJo6S7Z0/s1600/MadRiverFantasyJuni07.JPG

10

(4 svar, postade i Öppen kanot)

Idag har jag köpt en ny båt. Curt och Tina känner till båten men inte många mer i Europa. För två år sedan såg jag en liknande i tyska eBay men vid den tiden tyckte jag att forskanoter var bara ful. Jag tror faktiskt att det finns inte mer än dessa tre i Europa.

Här är min nya skönhet: MadRiver Fantasy i en färg som i mitt tycke är lite mera seriöst än era grisen.

http://3.bp.blogspot.com/_ipxCUo6MRZ4/ScUUTvzp9pI/AAAAAAAAOeY/g5VAMauQcL8/s400/andereSeite.JPG

http://2.bp.blogspot.com/_ipxCUo6MRZ4/ScUVezBLcZI/AAAAAAAAOew/_i3tL2hFkU0/s1600/VonVorne.JPG

http://3.bp.blogspot.com/_ipxCUo6MRZ4/ScUVU8DIR_I/AAAAAAAAOeg/1hpoCnpA9R0/s400/Seite.JPG

Jag tycker "Grissen" är ett mycket fint namn och undrar om ni kanske hittar på ett lika passande namn för min nya båt. Några idéer?

Axel

curt skrev:

För att vara säker på att måtten hamnade rätt på båda sidor satte jag fast en liten spik i fören där jag kunde haka på måttbandet.
http://i268.photobucket.com/albums/jj26 … p/spik.jpg

Har du gjort det också på andra sidan? Det kommer altid att finnas vissa ojämnheter och jag antar, att måttet stämmer inte riktigt överens om man använder det också från backsidan. Hoppas bara att skilnaden är inte för stor.

Ser mycket bra ut det hela - jag önskade jag skulle få tag i ett liknande båts-lik...

Axel

När jag stannade vid en hemfolkhögskola nästan 20år sedan (Grebbestad) gick jag på en slöjd-kurs. Vi arbetade mycket med ask.
Om du har en folkhögskola med slöjd-linje i närheten har de säckert ask i förrådet. Bara ring och fråga efter slöjd-läraren.

Axel

Jag hamnade just på en artikel om royalex-reparation med ett medel som heter G/flex Epoxy.
Här finns artikeln som PDF-dokument: http://www.epoxyworks.com/26/pdf/Repair … _canoe.pdf.
I mitt tycke har ni gjort det mycket bättre med era sy-arbeten med kevar men ifall G/flex är så bra som de lovar så kanske räcker det att göra som visas i artikeln.

Axel

Jag undrar om ni inte skulle har slipat bort lite mera av ABS-ytan på Royalexen.
När vi reparerade två väldigt slitna fors-kanadensare gorde vi oss mycket besvär med slipandet och jag tror att det var riktigt (senare bestämde vi oss att måla båtarna och det var inte någon bra idé).

Här finns några bilder och (tyvärr tysk) text av reparationen:
http://paddelblog.blogspot.com/2007/10/ … bauen.html
http://paddelblog.blogspot.com/2007/10/ … ennen.html

och här målar vi båtarna:
http://paddelblog.blogspot.com/2008/08/ … ustag.html

Axel

Det verkar ju vara ett mycket spännande vinter-projekt. Jag tog mig friheten att linka denna thread i det tyska forumet (http://www.canadierforum.de/t2026f3-Renovierung-eines-ramponierten-Royalex-Canadiers.html#msg9942678 ) så att fler av oss kan följa med i processen. (Det ger ju även lite tryck på er att fortsätta...)

Hälsningar från södra Tyskland där vi kan fortfarande paddla i isfri vatten

Axel

curt skrev:

akterpaddlaren ropar ”byt” och vid nästa drag byter båda sida.

Skulle man inte av traditionelle skäll ropa "hut" när sidorna byts? Jag har läst något om detta men vet inte något om usprungen. Det här kunde jag hitta i nätet:

The Hut
The Minnesota Switch (sometimes called the hut stroke) is one of the first strokes you'll want to learn. It is very powerful and efficient. It is the best stroke to use when you are racing or canoeing into a headwind.

Procedure: You and your partner paddle forward together on opposite sides of the canoe. When the canoe begins to turn off course, the stern person (the person in back) calls "Hut!" and you both change paddling sides at the same time. (Switch hand positions too, so the opposite one is at the top of the paddle.) This corrects the course of the canoe.
(http://www.dnr.state.mn.us/young_natura … index.html)

Axel

17

(15 svar, postade i Köp och sälj)

curt skrev:

vilken modell har du köpt? Känns den bra att paddla?

Modellen heter Twister och är avsedd för freestyle (http://www.open-canoe.de/open/canoes/twister.html). Tyvärr/lyckligtvis har vi mycket vatten på våra små åar nufortiden. Så hann jag bara prövpaddla väldigt lite (sjön är för långt ifrån här). Jag föredrar å-paddling den här weekenden...

Axel

18

(15 svar, postade i Köp och sälj)

curt skrev:

Bell Magic ser väldigt fin ut, men jag vet inte om de går att få tag på i Sverige.

Som jag vet har Albert (som säljer en del spännande föremål i sin shop någonstans i norra-Tyskland i Hamburg-området http://www.absolut-canoe.de/index.php) Bell-kanadensare. Även om det är längre bort från Uppsala än Finland så kan det vara lönsamt att ta kontakt med honom. Han är även med i SOTP-Forumet under namnet 'absolut canoe'.
Importör för Bell-canadensare är Jörg Wagner (http://www.wooden-boat.de/d/index.htm) i Närheten av Franfurt. Han vet väll vem som säljer dessa båter i Norden.

Jag var hos honom på Onsdagen för att hämta min nya båt. Idag ska den pröv-paddlas...
http://4.bp.blogspot.com/_ipxCUo6MRZ4/SQngape-K5I/AAAAAAAAKPI/iijATHjSAUg/s200/PA300047.JPG

Axel

19

(1 svar, postade i Paddlare)

Hej,

jag heter Axel och bor i Tyskland. Jag är mycket glad att det finns ett svenkst kanadensare-forum och önskar er det bästa.

Även om Sverige är ett dröm-mål för tyska kanadensare-paddlare fick jag själv aldrig paddla under mina vistelser i norden. Hoppas det ändrar sig i framtiden. Jag lärde mig svenska för 20 år sedan och har mina svårigheter när det gäller att skriva. Men jag läser en del och kommer förmodligen att vara ett mer eller mindre passivt medlem här i forumet. Hoppas forumet kommer att gro.

På tyska har jag skapat mig ett platform för att skriva om min passion (eller ska jag hellre medger att det har blivit ett obsession?): i mitt Paddelblog (http://paddelblog.blogspot.com/) skriver jag om allt som har med kanadensare att göra. Efter flera år i Flatwaterboats och även bedriva den glömda konsten av Canoe-Poling dras jag för närvarande mer och mer till forspaddling och jag håller på med två båter för detta syfte: en MadRiver Outrage för de större flodar och en liten Dagger Phantom för mindre å och bäck.

Jag är medlem i Tübingens Paddelklubb (http://www.paddelfreundetuebingen.de) där vi har har ett ganska stor andel kanadensare-paddlare men – som i nästan alle tyska paddelklubbar – så finns fortfarande fler som paddlar i kajaker. Som jag föstår så finns ju även i Sverige mycket fler som använder seakayaks på era stora sjöar och i havet. Själv föredrar jag oppna båter och jag är tacksam att ni uppenbarligen är likasinnade.

Axel