Tråd: Tysk medlem

Hej,

jag heter Axel och bor i Tyskland. Jag är mycket glad att det finns ett svenkst kanadensare-forum och önskar er det bästa.

Även om Sverige är ett dröm-mål för tyska kanadensare-paddlare fick jag själv aldrig paddla under mina vistelser i norden. Hoppas det ändrar sig i framtiden. Jag lärde mig svenska för 20 år sedan och har mina svårigheter när det gäller att skriva. Men jag läser en del och kommer förmodligen att vara ett mer eller mindre passivt medlem här i forumet. Hoppas forumet kommer att gro.

På tyska har jag skapat mig ett platform för att skriva om min passion (eller ska jag hellre medger att det har blivit ett obsession?): i mitt Paddelblog (http://paddelblog.blogspot.com/) skriver jag om allt som har med kanadensare att göra. Efter flera år i Flatwaterboats och även bedriva den glömda konsten av Canoe-Poling dras jag för närvarande mer och mer till forspaddling och jag håller på med två båter för detta syfte: en MadRiver Outrage för de större flodar och en liten Dagger Phantom för mindre å och bäck.

Jag är medlem i Tübingens Paddelklubb (http://www.paddelfreundetuebingen.de) där vi har har ett ganska stor andel kanadensare-paddlare men – som i nästan alle tyska paddelklubbar – så finns fortfarande fler som paddlar i kajaker. Som jag föstår så finns ju även i Sverige mycket fler som använder seakayaks på era stora sjöar och i havet. Själv föredrar jag oppna båter och jag är tacksam att ni uppenbarligen är likasinnade.

Axel

Senaste redigerad av Axel (2008-09-09 07:47:44)

Sv: Tysk medlem

Hej Axel, välkommen till forumet. Jag känner igen dig från SOTP. floating Toolbox? Hoppas det jag skriver här kan locka dig till att besöka Sverige igen. Jag skall gå in och läsa din paddelblog. Tyvärr kan jag inte tyska själv, men Kristina kan lite så hon får översätta åt mig.

Curt