Tråd: Dutch Oven

För er som vill uppleva gastronomi på högsta nivå, på eran paddeltur rekomederar jag er en sk dutch oven;). Bästa inköps stället för dom är http://butiken.essblads.se/sv/produkter … camp-chef/

Sv: Dutch Oven

Har du provat Svantes reflektorugn? väger mindre.

Sv: Dutch Oven

Ja, jag har nog provat det mesta som har med friluftsmatlagning att göra;), har kök o kastruller från golv till tak. Är det vikten man är ute efter så är en sk dutch oven inte lämplig! Men om man vill ha det bästa, vad gäller matlagning till utematlagningen så finns inget bättre än dutch oven;)! Jag är snudd på religöst glad i dutch oven!

Sv: Dutch Oven

Hur stor ska man ha då? Såklart beror det ju på men... Har länge sneglat på dessa men aldrig varit nära en på riktigt.
Skryter du om redskapen så får du skryta över lite recept också.

//

Sv: Dutch Oven

trilla skrev:

Hur stor ska man ha då? Såklart beror det ju på men... Har länge sneglat på dessa men aldrig varit nära en på riktigt.
Skryter du om redskapen så får du skryta över lite recept också.

//

Sv: Dutch Oven

Vilket uttömmande svar ;)

Sv: Dutch Oven

Jag väntar oxå, framför allt på storlek till 3-4 pers. 

MVH Glenn

Senaste redigerad av glenn (2011-01-10 20:15:33)

Sv: Dutch Oven

Gärna bild på maten åxå.http://www.opencanoe.se/forum/richedit/smileys/YahooIM/3.gif

Sv: Dutch Oven

Funkar kanske som ankare då man inte har mat i den.

Sv: Dutch Oven

I väntan på Anders lägger jag in en bild på den bästa mat jag gjort i min Dutch oven.
Korv å bönor. :)

http://i268.photobucket.com/albums/jj26/downrivercurt/Gryckan%20may%2008/korv.jpg

Curt

Sv: Dutch Oven

I väntan på Anders lägger jag in en bild på den bästa mat jag gjort i min Dutch oven.
Korv å bönor. :)

[url]http://i268.photobucket.com/albums/jj26/downrivercurt/Gryckan%20may%2008/korv.jpg[/quote[/url]]

Hm. Du kanske bör följa Krikonlunds ex. och ha ugnen till ankare istället.

MVH Glenn

Sv: Dutch Oven

Korv är gott, jag brukar alltid ha en burk med bullens i bilen utifall man blir nödställd, bara att öppna och ställa på brasan, behövs ingen kastrull eller grillpinne.http://www.opencanoe.se/forum/richedit/smileys/YahooIM/36.gif

Sv: Dutch Oven

Korv är gott i alla former men jag har svårt för bönor.
Men med ett recept eller något liknande kanske en sådan tingest kan bli guld värd.

Sv: Dutch Oven

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge och hungern är bästa kryddan;), har mailat ngr recept till Curt som han lovat att lägga ut:).

Sv: Dutch Oven

Kanske ni vill ha recept på mina goda kanelbullar;)

http://www.ecochef.se/files/Ecochef_kanelbullar.jpg

Sv: Dutch Oven

richedit/smileys/Teasing/14.gif.html  Hehe, dom där skulle jag kunna äta.

Sv: Dutch Oven

Ja försök göra kanelbullar i ett trangia kök;) PS/ Recept är snart upplagda;)

Sv: Dutch Oven

Som nu ser så kan Curt laga till korv men
anders är proffs på det här med matlagning...
http://i268.photobucket.com/albums/jj26/downrivercurt/P1120176.jpg

Sv: Dutch Oven

Ha ha:), Curt du är också duktig;) Men vet att du lagar lite andra maträtter än mig;)

Sv: Dutch Oven

http://www.skeppshult.com/sv/recipe/Brod/

Sv: Dutch Oven

Byter man dessutom vetemjölet i ovan länkade recept till dinkelmjöl blir det ännu godare. 40 minuter är inte så noga, vi har ställt in brödet det sista vi gjort före "läggning" ( i resterna av ett lite större kvällsbål) och plockat fram det lagom till frukost.

Sv: Dutch Oven

Här är några fler recept från Anders som han mailat till mig.

Focaccia
Ett mycket trevligt bröd att baka i Dutch Oven, som fungerar perfekt att kalljäsa! Det har bara glömts bort, helt enkelt. Ett av mina favoritrecept. Och igår - då rörde jag ihop degen, definitivt ingenting jag ångrar, kan jag ju tala om :) Så håll till godo! - och jag rekommenderar att testa receptet, det är verkligen helt fantastiskt!


8–10 lagomstora brödbullar

Kväll:
Ingredienser:
4 dl vatten
10 g (2 tsk) jäst
3 dl rågmjöl
5-6 dl vetemjöl
1 ½ tsk salt
1 msk honung

Att göra:
Rör ihop samtliga ingredienser i en bunke, och täck den med plastfolie.
Ställ bunken i på ett bord, eller i absiden över natten!

Morgon:
Tänd på briketter, och få till en perfekt glöd.
Ta upp degen på rikligt mjölat skärbräda - degen är kladdig! - och dra ut den till en "platta" på ungefär i samma form som Fältugnen.
Vik sedan plattan på längden, så den blir cirka 5x40 cm.
Pensla längden med kallt vatten, strö över lite solrosfrön och vetemjöl, och låt sedan degen vila i cirka 30 minuter.
Under tiden passar du på att värma på din Fältugn i ca 20 minuter innan, och skär från deglängden av 8-10 degbitar som du snabbt slänger i Fältugnen, och sedan stänger igen locket!
När Fältugnen är så varm så fastnar inte degen.
Grädda bröden, i ungefär 15 minuter - du ser på dem när de är klara, ytan skall vara ganska mörk, men inte svart, såklart, haha.

Vildmarks-gino
Här är ett tips på hur du kan göra en enkel efterrätt när du befinner dig utomhus och har tillgång till en brasa.

-Tillagas i folie eller i dutch oven på glöd.

Ingredienser

2 st skivade bananer
2 dl hackade jordgubbar
0.5 st färsk hackad ananas
2 st skivade kiwi
150 g riven vit choklad

Gör så här

1. Fördela frukten i 4 foliepaket.

2. Strö över riven vit choklad.

3. Låt ligga vid glöden tills chokladen har smält.

Curt

Sv: Dutch Oven

Jag kan sända ett dutch oven recept per vecka;) Vi kan kalla det veckans recept? Tycker ni att det låter intresant?

Sv: Dutch Oven

Det skulle vara riktigt roligt, tycker jag ialla fall. Jag gillar att baka, så ett recept i veckan skulle passa mej.

MVH Glenn

Sv: Dutch Oven

Jag håller med, också håller vi igång forumet lite vilket jag tycker är viktigt.