Tråd: Dutch Oven
För er som vill uppleva gastronomi på högsta nivå, på eran paddeltur rekomederar jag er en sk dutch oven;). Bästa inköps stället för dom är http://butiken.essblads.se/sv/produkter … camp-chef/
Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig.
Du måste logga in eller registrera för att svara
För er som vill uppleva gastronomi på högsta nivå, på eran paddeltur rekomederar jag er en sk dutch oven;). Bästa inköps stället för dom är http://butiken.essblads.se/sv/produkter … camp-chef/
Ja, jag har nog provat det mesta som har med friluftsmatlagning att göra;), har kök o kastruller från golv till tak. Är det vikten man är ute efter så är en sk dutch oven inte lämplig! Men om man vill ha det bästa, vad gäller matlagning till utematlagningen så finns inget bättre än dutch oven;)! Jag är snudd på religöst glad i dutch oven!
Hur stor ska man ha då? Såklart beror det ju på men... Har länge sneglat på dessa men aldrig varit nära en på riktigt.
Skryter du om redskapen så får du skryta över lite recept också.
//
Hur stor ska man ha då? Såklart beror det ju på men... Har länge sneglat på dessa men aldrig varit nära en på riktigt.
Skryter du om redskapen så får du skryta över lite recept också.//
Vilket uttömmande svar ;)
Jag väntar oxå, framför allt på storlek till 3-4 pers.
MVH Glenn
Senaste redigerad av glenn (2011-01-10 20:15:33)
I väntan på Anders lägger jag in en bild på den bästa mat jag gjort i min Dutch oven.
Korv å bönor. :)
I väntan på Anders lägger jag in en bild på den bästa mat jag gjort i min Dutch oven.
Korv å bönor. :)
[url]http://i268.photobucket.com/albums/jj26/downrivercurt/Gryckan%20may%2008/korv.jpg[/quote[/url]]
Hm. Du kanske bör följa Krikonlunds ex. och ha ugnen till ankare istället.
MVH Glenn
Korv är gott, jag brukar alltid ha en burk med bullens i bilen utifall man blir nödställd, bara att öppna och ställa på brasan, behövs ingen kastrull eller grillpinne.
Korv är gott i alla former men jag har svårt för bönor.
Men med ett recept eller något liknande kanske en sådan tingest kan bli guld värd.
Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge och hungern är bästa kryddan;), har mailat ngr recept till Curt som han lovat att lägga ut:).
Ja försök göra kanelbullar i ett trangia kök;) PS/ Recept är snart upplagda;)
Som nu ser så kan Curt laga till korv men
anders är proffs på det här med matlagning...
Ha ha:), Curt du är också duktig;) Men vet att du lagar lite andra maträtter än mig;)
Byter man dessutom vetemjölet i ovan länkade recept till dinkelmjöl blir det ännu godare. 40 minuter är inte så noga, vi har ställt in brödet det sista vi gjort före "läggning" ( i resterna av ett lite större kvällsbål) och plockat fram det lagom till frukost.
Här är några fler recept från Anders som han mailat till mig.
Focaccia
Ett mycket trevligt bröd att baka i Dutch Oven, som fungerar perfekt att kalljäsa! Det har bara glömts bort, helt enkelt. Ett av mina favoritrecept. Och igår - då rörde jag ihop degen, definitivt ingenting jag ångrar, kan jag ju tala om :) Så håll till godo! - och jag rekommenderar att testa receptet, det är verkligen helt fantastiskt!
8–10 lagomstora brödbullar
Kväll:
Ingredienser:
4 dl vatten
10 g (2 tsk) jäst
3 dl rågmjöl
5-6 dl vetemjöl
1 ½ tsk salt
1 msk honung
Att göra:
Rör ihop samtliga ingredienser i en bunke, och täck den med plastfolie.
Ställ bunken i på ett bord, eller i absiden över natten!
Morgon:
Tänd på briketter, och få till en perfekt glöd.
Ta upp degen på rikligt mjölat skärbräda - degen är kladdig! - och dra ut den till en "platta" på ungefär i samma form som Fältugnen.
Vik sedan plattan på längden, så den blir cirka 5x40 cm.
Pensla längden med kallt vatten, strö över lite solrosfrön och vetemjöl, och låt sedan degen vila i cirka 30 minuter.
Under tiden passar du på att värma på din Fältugn i ca 20 minuter innan, och skär från deglängden av 8-10 degbitar som du snabbt slänger i Fältugnen, och sedan stänger igen locket!
När Fältugnen är så varm så fastnar inte degen.
Grädda bröden, i ungefär 15 minuter - du ser på dem när de är klara, ytan skall vara ganska mörk, men inte svart, såklart, haha.
Vildmarks-gino
Här är ett tips på hur du kan göra en enkel efterrätt när du befinner dig utomhus och har tillgång till en brasa.
-Tillagas i folie eller i dutch oven på glöd.
Ingredienser
2 st skivade bananer
2 dl hackade jordgubbar
0.5 st färsk hackad ananas
2 st skivade kiwi
150 g riven vit choklad
Gör så här
1. Fördela frukten i 4 foliepaket.
2. Strö över riven vit choklad.
3. Låt ligga vid glöden tills chokladen har smält.
Jag kan sända ett dutch oven recept per vecka;) Vi kan kalla det veckans recept? Tycker ni att det låter intresant?
Det skulle vara riktigt roligt, tycker jag ialla fall. Jag gillar att baka, så ett recept i veckan skulle passa mej.
MVH Glenn
Jag håller med, också håller vi igång forumet lite vilket jag tycker är viktigt.
Du måste logga in eller registrera för att svara
Powered by PunBB