Jag har hämtat canoecraft nu. Maken till oinspirerenade bok vete tusan om jag hittat. Men den har säkert en massa matnyttigt bara man sätter sig in i den. Vad handlar ritningarna om? Helt omöjligt att greppa systemet bakom. Men jag kasnke ska ge det mer än 5 minuter innan man somnar.
Eftersom svärmor ska ha inglasat uterum hellst igår och jag på nåt vis hela tiden blir chef över hennes projekt så har tiden inte räckt till. Varken börja bygga eller egentligen bestämma om jag ska ge mig på ett bygge eller köpa en kanot nu då sommaren och semester är i antågande.
Jag gillar stripbyggda kanoter men är rädd för hållfastheten. Jag har en lysande snickarverkstad att bygga i men är lite osäker om jag inte hellre sitter och paddlar den tiden det tar i snickarboa... Nja..

77

(49 svar, postade i Prylar)

Wiskeypaddeln var fantastisk, som en våt dröm.

78

(49 svar, postade i Prylar)

Sluta nu krikonlund.... Jag får bara ångest. ;) Jag har canocraft liggandes på posten och väntar på mig och har funderat mycket kringom om jag ska bygga eller köpa. Är rädd för att stripbygget ska vara för skört då mina paddelstråk är ganska steniga. Men jag kanske är för ängslig. Hur är ett stripbygge motför vanlig klassisk glasfiber i hållfasthet?
Man kanske skulle kunna lägga mer/tjockare glasfiber under? Bygga en WW Strip typ.. Det behöver ju inte bli ett putsbygge, väldigt många av dessa stripkanoter är så fina att de gör sig nog bäst i vardagsrum som groggbord.

79

(49 svar, postade i Prylar)

Nu blev det så att bara jag och krikonlund svarade i den här tråden. Visst måste det vara så att här på forumet finns det en uppdämd kunskap kring kanoter som bara väntar på att få komma fram? Kom igen med input i ämnet nu. Jag tror att kanoten som Marian söker är den kanot de flesta av oss söker så det är intressant för många.
Själv står jag nog mest och velar kring explorer TT eller RX. 5 kilo och 4,5 tusen. Väljer man en rx är man uppe i pris så att man kan välja bland wenonaha eller nån annan medans TT'n är den helt klart billigaste man kan komma undan med och fortfarande kalla den kanot.. Slagen endast av pelican som om jag förstått det rätt har en hel del övrigt att önska.
De 5 kilon det skiljer känner man dem i vattnet eller är det bara då den ska upp på biltaket?

80

(49 svar, postade i Prylar)

Efter lite efterforskningar så kom jag fram till att de är esttillverkade men inte av tahe som jag tänkte på utan av en annan tillverkare. Tydligen sämre kvalitet än tahe.De har 5!!! sittplatser i den som är 520 lång. Den som heter exclusive är väl den  som på bilderna ser trevligast ut. Men... Nja jag tror man ångrar sig om man köper danskt.

81

(49 svar, postade i Prylar)

Jag tror att det skulle va jädrigt spännande att paddla hem den. Lite för spännande. Och för mig skiljer det lite för lite, 2000:- mot i Luleå.
De där som säljs i danmark är inte det estbyggda typ mari kajaker och kanoter? Tycker jag känner igen dem.

82

(49 svar, postade i Prylar)

Jag kan ju ha fått tag i fel kille på swima, nån där måste ju ha kunskap kan man tycka. Vad är det för kanoter från Danmark?
Frakten på kanoter borde var skyhög, men man vet aldrig visst skryter northcanoe med att de tar 750 kronor i frakt i hela sverige?
Jag brukar importera allt annat så varför inte en kanot. 8500:- kostar en mr explorer TT i finland/åland. Åka ålandsbåt dit och paddla hem...

83

(49 svar, postade i Prylar)

Klart royalex verkar bättre. Kanske är det jag som är snål och vill berättiga mitt beslut kring mitt nästa kanot inköp. Men 9 av 10 kanotköpare kanske lägger den vid en stuga och knappt använder den. Ligger den bara på gården så spelar det ingen roll vad den är gjord av för material.
Men det skiljer ganska blygsamma pengar ändå så att snåla 3 loppor kanske är onödigt.
Ringde till swima som säljer wenonah och venture men de hade ingen vidare kunskap av vad de sålde utan bad mig kolla runt på nätet och då jag hade bestämt mig så var jag välkommen att lägga min beställning :/
Finns nova craft i sverige?
Tråkigt att det nästan inte finns nån kanot handlare i Norrland som man kunde provpaddla hos.

Ventures polykanoter är ju lättare än MR's royalx kanoter. Undrar hur väl tillverkarnas viktuppgifter stämmer med verkligheten.

84

(49 svar, postade i Prylar)

Nu blir det mycket surr från mig som knappt kan nåt men...

http://www.kayaksandpaddles.co.uk/canoe … pector.htm

http://www.venturecanoes.com/page.php?Page=56

Skulle inte det här kunna vara en kanot? jag vet inte vilka som säljer den i sverige, men har för mig att den finns.

85

(1 svar, postade i Prylar)

Beställde This is canoing från cacle tv http://www.cackletv.com/canoeing/this-is-canoeing/
Såg den igår, vilken kanonrulle jag blev mycket positivt överaskad på produktionen som var mycket proffesionell. sen är det ju 3 timmar kanoter så det blir ju intressant hur man än bär sig åt. Möjligtvis lite för mycekt extremkanoting i fors.

//

86

(49 svar, postade i Prylar)

Jag paddlar nästan uteslutande nerströms och gärna fors och ström. Men visst har jag provat MR Explorer på plattvatten ensam och jag upplever den som ganska svår i vind, svårare än medlkanoten. Jag är inte jätte erfaren paddlare men har kanske 10 dygn i MR Explorer rx och har tidigare mest paddlat hemmaplastade skapelser.

Men om jag förstått det rätt kring royalex eller TT så är den egentliga enda skillnaden vikten. Slitstyrkan är lika bra i TT materialet. Pratade med en uthyrare som hade haft TT i 7 år i en norrländsk älv utan att turisterna nött ut dem. Han som jag hyr av har Några mad river i Roylaex och många Old Town discovery 169. discovery 169 är väl i samma material som TT tror jag. Dessa kanoter är ca 10 år och ser kanon fina ut. Och dom går i öreälven som inte är nåt annat än sten och grund. Ingen märkbar skillnad i nötningen mellan dem. Med andra ord kommer jag inte nöta ut den på min livstid.

http://www.frontenac-outfitters.com/onl … s.cfm?id=2
Här står det om olika materialval. Där står det att TT är stadigare än Royalex. Så då är det bara de där 5 kilona då... Dessa kan vara nog så viktiga.

10500 för TT och 14500 för Rx tror jag det var på canoeadventure, tyvärr finns de bara i tråkgrön. Av 10 sålda MR Explorer i sverige är 9 i TT men det kanske är för att vi är snåla.

We-no-nah verkar vara populära då man läser recensioner på nätet medans Mad river explorer får halv sunkiga resultat och kallas ofta seg packåsna..

87

(49 svar, postade i Prylar)

Låter som en kanot jag skulle vilja köpa också, följer tråden med spänning....
Har i övrigt egentligen inget att tillägga. Men visst verkar Mad  river vara lite mer för pengarna än de övriga? De ligger några hundringar under de andra i pris. Är det värt skillnaden i pris mellan tex mad river explorer i TT och Royalex? Såklart svårt att värdera. Har paddlat en hel del Explorer royalex som hyrkanot men aldrig provat en i TT.

Försöker förgäves hitta en prislapp på ett stripbygge. Beställde canoecraft igår så den kommer till veckan. Men vart beställer jag glasfiber och grejer och vad hamnar slutnotan på?

//

89

(4 svar, postade i Öppen kanot)

Jag fastnade halva natten på youtube och såg en massA filmer. Det finns ju hur mycket paddlingsfilmer som hellst ju.

90

(4 svar, postade i Öppen kanot)

Hittade den här roliga filmen... Vid 3.15 blir det riktigt häftigt i min mening

http://www.youtube.com/watch?v=_4RJAeP7 … re=related

//

91

(1 svar, postade i Öppen kanot)

Hade jag bara gett wiki en chans innan jag frågade er så hade jag sett att man ska stå på en surfbräda och paddla..

92

(1 svar, postade i Öppen kanot)

Kollade på http://www.greyowlpaddles.com/pages/standup.html och där finns det stand up paddles. Då jag suttit i kanoten en hel dag brukar jag öva mig på sådan paddling för att göra det mer spännande men vad har man dem till egentligen? Ska man stå och paddla i canadensare..

//

Enligt
http://sv.wikipedia.org/wiki/Tr%C3%A4sl … gnadsvirke.
Så är det ju lättare än gran också. Helt och hållet kvistfritt är det också. Tyvärr så tog jag det i 4 meters längder...

//H

Efter att ha läst på i ämnet blev jag lite nedslagen. Enligt thomasson skulle an kanot av min fjällnära gran bli 10 kilo tyngre än motsvarande snabbvuxen låglandsgran från södern.
Så det blev inget från egen skog. Köper virke till detta projekt istället. Synd då jag verkligen gillade iden att ha gjort den själv på riktigt.
Jag har förresten  en del blockad asp liggande som jag inte vet vad jag ska göra av. Det är det enda träslag som thomassson inte tar upp på sin sida. Skulle det kunna gå att använda?

Egentligen är den här länken värd en helt egen tråd. Galet vackra paddlingsbilder.

http://www.soar1.com/gallery.htm

Man blir verkligen sugen.

//

Förövrigt verkar de vara populära flytetyg i alaska hittade flera mystiska alaska jaktforum där det diskuterades dylika gummikanoter. De håller säkert massor med last och går att flyga ut i helikopter.  De känns jäkligt mycket expedition tycker jag. Kanske mina kvällsturer i harr vattnet är fel forum så att säga...

Men... Vilket tråkigt svar. Jag vill ha svar av typen -"jo jädrar va bra dom är".
Pratade med han på luft och vatten och han erkände villigt att de var trögadrivna mot för en kanot. Men på nåt vis tilltalar det mig ändå... eftersom ingen annan har input i ämnet så får jag försöka fylla tråden med det jag hittat...

http://www.ark.co.za/view_all.php
http://www.umvubu.com/crocodile.html

http://www.youtube.com/watch?v=NCePCxXb … ature=fvsr

Tjolahopp.
Nån här som provat en ARK uppblåsbar kanot? Ska vara ruskig kvalitet men vet inte om de kan likställas med en kanot över huvud taget. Kanske inte går att paddla alls. En kompis köpte en uppblåsbar kanot av mer tvivelaktig kvalitet men den visade sig vara helt talanglös, fullständigt felkonstruerad. För 10 loppor borde inte ARK'en vara felkonstruerad utan istället ganska bra. Det lockar att kunna slänga den i skuffen och dra till fjälls och driva nerför några mindre älvar och fiska..

http://www.luftochvatten.se/produkter.html

En avdelning på sidan borde vara Paddlat och provat eller nåt i den stilen. Där Opencanoe skriver lite vackert om nåt provat, kanske en kanot eller paddel eller vattentäta påsar av olika fabrikat. Som vi sen kan diskutera vidare i forumet. Lite som happymtb.org funkar om nån har varit där.
Och kanske en sammanställning av kanoter man provat med betyg och vad man ska/kan ha dem till. Stripbyggen efter olika ritningar såväl som fabriksbyggda kanoter. Ni som verkar vara aktiva TILLSAMMANS och inte bara sitter i er egen kanot och surar som jag, ni borde ha en fantastisk kunskapsbank att ösa ur.
Är jag ute och cyklar?

//

100

(0 svar, postade i Öppen kanot)

Stadium har börjat sälja mer och mer kajaker. De har roto som en av deras leverantörer. Vad tror ni om deras canadier? En Everest brandad sådan skulle kunna vara så otroligt rätt prissatt. Mer kanoter åt folket. Är det någon som vet nåt om kanoten?
Den kostar 590euro i finland på samma firma tar de 890euro för en Mad River. Ombrandad till everest borde den kunna krypa ner ytterligare i pris. Jag tror dom har hårt förhandlande inköpare på Stadium.


http://www.kajak.roto.si/sl/informacija … macija=199

http://www.bearwater.fi/kauppa/show_pro … p;menuID=2