1

(64 svar, postade i Öppen kanot)

Trist. Vad som har hänt, några teorier kan man ha, kanske sista epoxilagret kom på när det föregående härdat lite kallt så att härdar-rester krupit ut på ytan och lagt sig som en fet film. Kanske dröjde för länge med sista lagren? Kanske avtryck från händerna som gett släpp? Kanske föregående lager behövt en omgång med skotchbrite för att matta upp ytan och få bort föroreningar som med tiden kommit från luften och inifrån plasten?

Tejp man drar bort har en enorm bortslitande kraft, speciellt om den suttit länge, det kanske inte är så farligt dåligt med vihäftningen mellan skikten trots allt?

Nu fick du ju en tidig test av skiktens vidhäftning, och har en bättre förutsättning att agera därefter än du annars skulle haft.

Skikts vihäftning kan ändra sig med tiden och bli bättre eller sämre, det visar sig själv med tiden, bara man har tålamod att inte gå och tänka för mycket på det.

Men jag förstår att när det först blev så vackert, att kontrasten hur det såg ut nu när det släppte blev tung och ledsam.


Vad göra? Scotchbrajta ytorna, slipa till kanterna o lägg på nytt där det släppt, lacka och använd, skulle jag gjort, men du vet nog bäst vad att göra när du fått tänka på saken. Så ser du om det vill släppa mer och du hinner paddla lite mer under den korta säsongen. I vinter har du tid att slipa ner allt om det verkligen behövs, eller vintern därefter, och njut av sommaren nu.

Släpper det jättelätt så går det väl rätt fort att sprätta bort flagorna och göra om.

2

(4 svar, postade i Paddelberättelser)

Var inte orolig. Kanoter är båtar. Grönlänningarna, när de talar Danska, kallar kajakpaddlarna för åror.
Härliga bilder. Casper verkar tycka att det är spännande att åka båt.

3

(7 svar, postade i Öppen kanot)

Kallt vatten känns inte bara obehagligt att få innanför kragen, eller när det stänker i ansiktet, det kan ha sina risker också om man ligger i länge.

grader - tid till avsvimmad - tid till död (om du inte drunknar när du svimmar)

0C - 0:20 - 1:20
5C - 0:30 - 2:10
10C - 1:00 - 3:30
15C - 2:00 - 3:30
20C - 6:00 - ...?


Uppgifterna kommer från livräddningssällskapet.
Det framgick inte riktigt vad som händer på vägen till medvetslöshet, säkert blir det en del oönskade effekter, stela fingrar, tappad mental skärpa etc. Det är nog säkrast att inte ta onödiga risker.

4

(2 svar, postade i Öppen kanot)

Ingen fotar när jag har andra tröjor på, den är förmodligen särskilt fotogenisk.
Den är nog från någon vildmarksmässa. Jag har fler likadana men i andra färger, underligt att just den gröna lockar till fotografering.

5

(5 svar, postade i Öppen kanot)

Ja! Venedigs gondoler är väl asymmetriska just i det syftet? http://www.opencanoe.se/forum/richedit/smileys/YahooIM/1.gif

6

(10 svar, postade i Prylar)

Du har rätt, veden spiller nog ut när man drar köket över berget. Då är det nog lättare att ta med en Bic-tändare trots allt.

Går det att sätta bottnen i det lilla köket i 2 nivåer?, eller är den ena nivån avsedd för ett galler?

Rätt listig ide med köken, så slipper man elda på marken.

7

(14 svar, postade i Prylar)

Det är lika kul utan elektronik.
[FLASH=425,350]http://www.youtube.com/v/0YxbkTMSZLI[/FLASH]

8

(10 svar, postade i Prylar)

Titan borde ge fruktansvärt med gnistor när man drar det mot en sten, det kanske är det perfekta eldstålet?, samtidigt som det är ett vedkök.

9

(6 svar, postade i Paddelberättelser)

Skulle inte vilja säga att det inte var några problem i roddbåten. Varje gång mössan höll på att blåsa av och jag släppte årorna för att fånga den så vred sig båten ner i vind blixtsnabbt och sen var det ett styvt jobb att vända upp den i vind igen. Vinden var problemet , inte vågorna, Roar 2:an tar vågorna som en dröm. En kanot verkar mer immun mot vinden i jämförelse.

10

(14 svar, postade i Prylar)

Myrans Wipp-spinnare, med en del av spinnarkroppen vit, den andra delen svart (eller gul), 10g, kör jag med ofta. Nästan osportsligt mot fisken. Vevar in rätt långsamt. lite tur också, kan vara bra. De är glupska, om det inte nappar är dom inte där, kasta åt något annat håll då eller försök ett annat djup. Om de hade haft tänder som en piraja hade dom kunnat skelettera en ko på 20 minuter. Det har dom inte, underligt nog, och kan inte skelettera någonting egentligen utan sväljer bytena hela, gapet räcker inte för en ko och man måste anpassa sig efter detta och välja mindre beten.

11

(14 svar, postade i Prylar)

Har funderat på kaffebryggare.

12

(4 svar, postade i Paddelberättelser)

Trilla, ha lite is i magen, priser varierar upp och ner. Tror säkert att du kan få en sprillans märkessnurra till ett pris som ligger betydligt under exv. Julas eller Biltemas elsnurror, även när de rear. Det var så vi gjorde och kunde köpa MinnKota-motorer. Säljaren kunde efter lite resonemang dessutom ordna så att de skickades på generalagentens transportavtal och då blev det mycket billigare igen. Missade dock det allra bästa tillfället, mellandagsrea, då var det halva priset för den som jagade priser, i en marinshop, men vi var lite för sent ute. Batteriet kostar mycket, om man inte som Krikonlund har turen att kunna få några riktigt bra beg. truckbatterier, vanliga bilbatterier håller inte för så djupa upprepade urladdningar, man får skaffa förbrukningsbatterier.
Man får även ta med i beräkningen att laddaren kostar oftast ännu mer om man ska ha en bra ( med utjämningsladdning/"recond" ). Kostnaden kan avskräcka.


Men guuud vad häftigt att glida fram ljudlöst... Och helt perfekt för fiske.

Folk börjar prata med en där man glider fram, skulle aldrig hänt med en 2-hästars Yamahabensinare på akterspegeln, möjligen vinka eller nicka lite avmätt...
Man framstår även som en miljöhjälte fastän man släpar på massor av bly och kunde ha paddlat/rott istället.

Bogsera ett gammalt bildäck i en lina efter kanoten så hålls det värsta av fartens tjusning nere och kursen stabiliseras dessutom. Räcker inte detta så bogsera två bildäck, osv.  Gammalt fiskarknep.

14

(15 svar, postade i Paddelberättelser)

Zealot skrev:

Vilken är den absolut långsammaste medelhastighet ni har hållit under en längre stunds aktiv paddling? http://www.opencanoe.se/forum/richedit/ … ooIM/1.gif Känner själv att jag borde sjunga långsamhetens lov lite oftare... http://www.opencanoe.se/forum/richedit/ … oIM/29.gif

Ja, faktiskt, allt ska vara så extremt, ofta är det tävlingsmänniskor som genom sitt intensiva intresse att komma före varandra sätter tonen i olika fora, ofta håller de på med hastighetstävlingar. Då hamnar fokus lätt på hastighet mer än något annat. Ljusets överljudshastighet är vad som gäller , helst dubbla det...


Varför inte bara sätta i, ta några paddeltag efter behag, å sen kanske några till. Trivsel. Myyyyys. Ta med en kompis, en smörgås och en termos.
http://www.opencanoe.se/forum/richedit/smileys/YahooIM/1.gif

15

(6 svar, postade i Öppen kanot)

ancal skrev:

..."Oscars kanot ligger nu på utsidan!"...

Var?

16

(3 svar, postade i Paddelberättelser)

De flesta vänder nog när de kommer till gungflyn, det är synd för det är fint efter att man passerat den, kan varmt rekommendera besväret att hasa sig igenom. Krikonlund uppfann en käpp att staka sig fram med, med en klyka som greppar tag i gröten, den visade sig effektiv.

Med några kraftiga trumpetstötar från kanotvuvuzelan tog vi farväl till Helgösjön, det lät som när waxholmsbolaget slår back i maskin. Brööööl brööööl brööööl. Även korna fick smaka på den ljuva musiken men de var minsann såna därninga coola damer och visade inga synliga tecken på sin uppskattning.

I fören på Rus'en sitter jag på en lös pall vilket underlättar intrimning av tyngdpunkten, även bekväm att sitta på när man går iland och dricker kaffe och äter smörgås. Pallen är gjord av en plastdunk som sågats av och försetts med ett plant plywoodlock och klädd med ett gammalt liggunderlag längst upp, höjden är väl ca 23 cm, ungefär.

17

(9 svar, postade i Prylar)

Trots ett bekvämt grepp under relingen kändes den tung efter bara 25 meters bärning. Men då jämför jag med Krikonlunds kanot Rus, kravellbyggd av granlister, som ju väger ingenting, nästan. Clippern ger intryck av att vara riktigt omsorgsfullt byggd och den ger ett välbehållet intryck trots att den är över 30 år gammal, det är knappt att man kan tro det.
Krikonlund undrar förstås vad för färg han ska välja för att bättra de få repor och skador som ändå finns i ytskiktet, vad det nu kan vara gjort av. Nyansen är väl i det närmaste televerksröd?, och har fortfarande en riktigt snygg lyster.

Skrovet är lite insjunket runt köllisten, det ger ett lite konkavt intryck. Undrar varför de har lagt till en kort köllist på var sida om mittenkölen, kan det vara för att ge ökad stadga i botten? Inga tvärstag sitter det i denna kanoten, ger en stor fri yta mellan chaufförerna, najs.
Vad är det för tillverkare egentligen, var det verkligen Lars Glassér som tillverkade dem eller har han mest bidragit med namnet?

Bästa paddelberättelsen. http://www.opencanoe.se/forum/richedit/smileys/YahooIM/1.gif

19

(3 svar, postade i Paddelberättelser)

hittade kul länk om kanotsegling. http://www.enter.net/~skimmer/index.html

20

(55 svar, postade i Öppen kanot)

Jag hänger gärna med men är livrädd för att välta nu när vattnet är så kallt.

21

(41 svar, postade i Öppen kanot)

Det var nog iblandat för mycket krita i nylonet i årtullarna, de gick av alldeles för lätt. Som tur var hade jag med ett par i reserv. Reserverna gick inte av förrän vi var alldeles nära där vi hade bilen så det blev inga problem egentligen utom att det måste sett roligt ut med baklängesvolten när de small av. Med hjälp av medhavd paddel gick det att komma ikapp årorna, som drev iväg, och fiska upp dem.


Testade även hur båten skulle reagera om den vänds upponer i vattnet, detta genom att sjösätta den med botten upp. Den kunde flyta i det läget men flöt så högt på flyttankarna att det behövdes bara en mycket lätt vridning för att den skulle självräta sig. Det blir nog inga större problem med ett ofrivillig återinträde. Bara man ser till att inte förlora öskaret, det bör nog tjudras, kanske paddeln också.
Inte för att båten är rank, det är den inte. Genom en vassrugge stod jag upp och stakade båten igenom med en åra, ungefär som en gondoljär i Venedig, och det kändes rätt stabilt.

22

(41 svar, postade i Öppen kanot)

Spöket Laban i intarsia!

23

(41 svar, postade i Öppen kanot)

Zealot skrev:

Spännande! Nu saknas snart bara 2 rejäla utombordare...

http://www.wwf.se/source.php?id=1249385
Det där med två rejäla utombordare är kraftigt överskattat.

24

(41 svar, postade i Öppen kanot)

Limmade på sista biten, den yttre, av relingen medan Krikonlund formade till sina relingar som han limmat klart tidigare. Hela båten såg riktigt bra ut efter att relingarna fått sin form. Gjorde en skrylla att sitta på av en förvaringsback från Jula postorder, den blev nog bra men när man provsatt den knakade det betänkligt. Jag trodde att mitt egenhändigt tillverkade lock var det som knakade men det var julaplasten som sprack och botten gick ur.

25

(41 svar, postade i Öppen kanot)

Oh, vilka kirurghänder jag har, har inte insett det tidigare. Man skulle ju vara statist i någon läkarserie på tv... richedit/smileys/YahooIM/16.gif.html

Skäddan fick blåfluorescerande färgämne i epoxyn och lyser riktigt blålila och snygg. Den ska målas över med vitt sen så man kommer inte få uppleva fluorescensen när båten är färdig. Färgämnet var till hjälp när ytlager av epoxy las på skrovet, kanter och rinningar gick lätt att se och jämna ut.
Akterns överkant har vi gjort lätt rundad för utseendets skull, det är en avvikelse från ritningen där den är rak.