1

(22 svar, postade i Kanotturer och möten)

Hur gick hemresan? Genom stormen och träd som blokerade vägarna? Klarade ni er utan problem, lät som att det var svårare att navigera efter vägarna, än att navigera efter en stormig fjällsjö;)!

Ja det stämmer, det är en del fallhöjd:), men jag har inte utforskat hela sträckan, men som jag bedömt det så är det långt ifrån omöjligt att paddla, har bara paddlat sista biten, dvs, den som du nämner om att det är stor fallhöjd. Men du kan alltid ringa mig så kan vi diskutera det närmare, tel 076-7710974

Härligt:). Vad kul att du kommer upp till Jokkmokk. Kanske du skulle vilja följa med o paddla Jarrebäcken, en jättesmal, men fantastiskt spännande vattendrag och extremt vackert;)

4

(2 svar, postade i Prylar)

Någon som har en hopfällbar canadensare till salu? Hör av er isåfall;)

Skala och tärna lök, potatis och paprika, stek grönsakerna i lite olja tills löken blir genomskinlig, dom får inte ta färg.
Lägg över grönsakerna i en bunke. Lägg i nytt matfett och bryn köttfärsen tillsammans med kryddorna tills den blir smulig. Häll i grönsakerna tillsammans med buljongen och vatten och rör i tomatpuré.

Låt soppan koka i ca 15 minuter eller tills potatisen är ordentligt mjuk, smaka av om det behövs mer salt. Ringla om du vill, lite gräddfil i soppan i era tallrikar.

Ingredienser:
1 gul lök
1 grön paprika
4 potatisar
250 g köttfärs
1 tsk paprikapulver
2 krm kummin
1 krm cayennepeppar
2 krm salt
1 liter vatten + 2 buljongtärningar med kyckling eller höns buljong
2 msk koncentrerad tomatpuré
gräddfil till servering

Hacka allt hemma och packa grönsaker i en fryspåse och köttfärsen tillsammans med kryddor i en fryspåse.

Smaklig måltid, tillsammans med din dutch oven;)

6

(0 svar, postade i Öppen kanot)

Lättbakat bröd som inte behöver jäsa:)

3 dl vetemjöl
3½ dl rågmjöl
½ dl solrosfrön
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 msk malda brödkryddor
1 dl lingonsylt (alternativt 2 dl färska lingon som du plockar när du är ute)
1 dl mörk sirap
3 dl filmjölk (går bra med vatten också, men blir lite mustigare med fil:)

Blanda samman samtliga ingredienser väl och packa i exempelvis en plastburk med tätslutande lock som rymmer ca 1½ liter. Grädda i dutch oven i ca 50 minuter i medelvarm dutch oven. Prova med sticka, om stickan känns torr, då är brödet klart. Häll upp brödet o låt vila ngr minuter, ät och njut!

7

(4 svar, postade i Öppen kanot)

Hmmm.......... Nu är det 43,7 grader kallt i Forshällan o dom säger att det ska bli kallare under natten o imorgon bitti. Skönt att ha kommit hem:)

8

(1 svar, postade i Öppen kanot)

Sorry, det är Jokkmokks marknad, dvs i Jokkmokk där jag bor och dagarna bara försvinner;), men den som väntar på ngt gott, väntar aldrig för länge, eller hur? Nästa vecka, eller ev imorgon så dyker det upp ett nytt recept;). Må så gott alla paddel-, frilufts-kockar!

9

(22 svar, postade i Kanotturer och möten)

Ngn som ska upp till Jokkmokks Marknad, så får ni gärna höra av er;)

10

(4 svar, postade i Öppen kanot)

Det kommer det också;)! Jag lovar, trodde ni var som mig o gillade snacks o godis;)! Ja man skär dom innan o lossar dom från varandra efter bakningen!

11

(4 svar, postade i Öppen kanot)

Nu i vintertid blir det mycket tid till matlagning och bakning. Här ett trevligt snacks som håller länge och är trevligt att ta med sig ut i naturen;)!

Ett nyttigt mellanmål när energin tryter är dessa kakor.

2 dl havregryn
1 msk vetekli
1 dl kokosflingor
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
2 dl aprikoser, delade i mindre bitar
2 äggvitor

Mixa alla ingredienser till en massa, platta ut på en plåt, skär i bitar och grädda i ca 15 minuter i 175 grader. Lycka tillrichedit/smileys/YahooIM/10.gif.html
Anders!

12

(22 svar, postade i Kanotturer och möten)

För er som har facebook, så kan ni lägga till mig som vän där o vi kan antingen konversera där när det gäller den detaljerade planeringen ang Appokälven, alternativt via Skype ell telefon. Jag kommer att skida på isen nedför Appokälven i Mars, tar lite bilder då o lägger ev ut dom här i forumet!http://www.facebook.com/klint.anders

13

(22 svar, postade i Kanotturer och möten)

Nej det är inte ngt bestält, det är bara ett eget initiativ och presis som du skrev så är det bara rekomendationer;). Så det är bara att dyka upp, välkommna:)

14

(22 svar, postade i Kanotturer och möten)

Dom som kommer, dom kommer och det är ingen deadline för när ni måste säga till;). Bara ni står vid strandkanten, när det är dags att sjösätta i Tårrojaur;)

15

(22 svar, postade i Kanotturer och möten)

Både nyfångad fisk, vilt och god mat i övrigt lovas;). Ja dom Lappländska älvarna är riktig vildmark, spännande o mycket vackra! Om ni har tur, nu kanske jag inte ska säga detta:), så får ni se björn, även det lite mindre dramatiska djuret utter, som finns i Appokälven;)!

16

(22 svar, postade i Kanotturer och möten)

Då kanske du kan få med dig en kanot från Borgholm också, kanske om jag får min pappa att sända den till Skåne? Dvs om du har plats i bilen?
Det är en Ally hopfällbar kanot med två paddlar!

17

(4 svar, postade i Öppen kanot)

Ha ha harichedit/smileys/YahooIM/39.gif.html.............. Dom håller nog inte den kvalitet som jag söker;). Vi tänkte försöka få upp ngr kanoter till Pajelanta o ville dra upp dom nu i vinter på en skoterkälke, lättare att transportera än vanliga kanoter!

18

(4 svar, postade i Öppen kanot)

Är det ngn som känner till fler märken på hopfällbara canadensare än Ally? Självklart ngt med bra kvalitet;)

19

(22 svar, postade i Kanotturer och möten)

Angående Ally kanoten på Öland, så kanske pappa kan sända den med bussgods till Jokkmokk;), ska se hur många fler kanoter jag kan fiska fram här i Jokkmokk! En canadesare har jag hemma, men köper förmodligen en till, innan vi ger oss ut på denna tur!

Ok, vi satsar på det, istället för under köp och sälj;)

Ja, jag håller med dig;), nu när vi börjar lägga ut lite recept och tips o råd om matlagning, så känns det inte riktigt som "köp och sälj". Föresten, skulle vi inte kunna göra en facebook sida för Open Canoe?

Vad tycker ni om att vi har en egen rubrik med utematlagning? Där vi kan gå in o hämta recept, bra tips, en färdigkomponerad matsedel för en dag, helg eller en vecka?

23

(30 svar, postade i Köp och sälj)

Ok, jag ska försöka lägga in ett nytt dutch oven recept, ska vi säga varje måndag? Men vore det inte trevligt om vi alla la in ett recept lite då o då? Eller lite spännande mattips från lägerelden;)

24

(22 svar, postade i Kanotturer och möten)

http://canoeadventure.e-butiken.se/Default.asp Detta är en kanotuthyrare;)

25

(22 svar, postade i Kanotturer och möten)

Hejsan Curt,

Ja ska kontrolera ang kanotuthyrare och jag har en extra kanot, en Ally kanot som ligger i Borgholm på Öland till ingen nytta. Den går säkert att ta med på tåget;)! Måste bara höra med pappa om han kan skicka den till Uppsala? Hör av mig ang det. Kr.h helgen passar aldeles utmärkt:)! Ska vi bestämma oss för det?