26

(30 svar, postade i Köp och sälj)

Jag kan sända ett dutch oven recept per vecka;) Vi kan kalla det veckans recept? Tycker ni att det låter intresant?

27

(22 svar, postade i Kanotturer och möten)

Hejsan, vad trevligt att ni är intreserade. Turen kommer att starta i Tårrojaur och avslutas i Forshällan i Purkijaur sjön, med en sista övernattning på Tallholmen i Purkijaur sjön. Det som väntar är en smal och krokig skogsälv, med chans att få se en hel del vilt;)! Om ngn av er är duktig på att fotografera, så ta gärna med en kamera, vi ska dokumentera älven som en kanotled. Hitta dom läckraste lägerplatserna och övrigt intresant. I maj kan det fortfarande finnas bitar av älven som är is i, men det kan skifta år från år, men normalt så ska Appokälven vara helt isfri fr om m mitten av maj. Enligt länken till Wikipedia så är Appokälven 40 km o med tillflöden 70 km. Men vi kommer att paddla ca 80 km. Längden på turen tidsmässigt blir ca 4 - 5 dgr. Vissa forssträckor finns efter älven, svårighetsgrad beror på hur snösmältningen påverkar älven, vilket skiljer sig från år till år och det finns ett vattenfall som är ca 1 m högt, om ngn är intreserad av att prova på det. Jag själv kommer att bära förbi;)! Hoppas att det var svar på era frågor? O självklart så paddlar vi canadensare:)!

Vad vill du sälja den ? Är den i bra skick? Är det ett hemmabygge eller ser du ngn logga på den om vem som bygt den?

29

(30 svar, postade i Köp och sälj)

Ha ha:), Curt du är också duktig;) Men vet att du lagar lite andra maträtter än mig;)

30

(0 svar, postade i Kanotturer och möten)

Ngn som gillar stora forsar och en orörd älv? Då är Pärlälven ngt för er! Om ngn är sugen på den, glöm inte kapell;)

31

(30 svar, postade i Köp och sälj)

Ja försök göra kanelbullar i ett trangia kök;) PS/ Recept är snart upplagda;)

32

(22 svar, postade i Kanotturer och möten)

Så snart isarna har släppt här uppe i Lappland så ska jag göra en tur nedför Appokälven ca 80 km. Om ngn är intreserad av att följa med på denna tur, med garnaterat god mat och kartlägga/dokumentera älven, så är det bara att höra av sig;)!
http://maps.google.com/maphp?hl=en

33

(30 svar, postade i Köp och sälj)

Kanske ni vill ha recept på mina goda kanelbullar;)

http://www.ecochef.se/files/Ecochef_kanelbullar.jpg

34

(30 svar, postade i Köp och sälj)

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge och hungern är bästa kryddan;), har mailat ngr recept till Curt som han lovat att lägga ut:).

35

(30 svar, postade i Köp och sälj)

trilla skrev:

Hur stor ska man ha då? Såklart beror det ju på men... Har länge sneglat på dessa men aldrig varit nära en på riktigt.
Skryter du om redskapen så får du skryta över lite recept också.

//

36

(30 svar, postade i Köp och sälj)

Ja, jag har nog provat det mesta som har med friluftsmatlagning att göra;), har kök o kastruller från golv till tak. Är det vikten man är ute efter så är en sk dutch oven inte lämplig! Men om man vill ha det bästa, vad gäller matlagning till utematlagningen så finns inget bättre än dutch oven;)! Jag är snudd på religöst glad i dutch oven!

37

(30 svar, postade i Köp och sälj)

För er som vill uppleva gastronomi på högsta nivå, på eran paddeltur rekomederar jag er en sk dutch oven;). Bästa inköps stället för dom är http://butiken.essblads.se/sv/produkter … camp-chef/

Hejsan, jag håller på att skriva och göra en inventering över alla kanotvatten och vattenvägar i Jokkmokks kommun, men inser att jag inte kommer att hinna paddla alla vatten själv inom rimlig tid;)! Så om ngn känner sig manad att hjälpa till o kanske lägga lite ledig tid på att dokumentera en vattenväg i denna vackra kommun, återkoppla gärna så snart som möjligt till mig.

MVH,
Anders

39

(0 svar, postade i Öppen kanot)

Jag ska beställa en del varor från http://duluthpack.com/ om ngn är intreserad av att beställa varor från dom samtidigt så kan ni väl höra av er? Så kan vi få till ett bättre pris:)

lleberg skrev:

Hej!
Jag är purfärsk på forumet så kanske ska presentera mig lite snabbt, Tomas heter jag, 22 år gammal Umebo, har varit ute på ett antal turer i fjällen sommar som vinter, har sjövana efter en vinter på fiskebåt i nordnorge men även varit ute i båt både i skärgården och på fjällsjöar..

Dock så är jag nästan ny för kanotpaddling.. Har paddlat kanadensare/kajak en handfull gånger och det har väl inte varit nått stort problem direkt, har god fysik och balans och klarar mig rätt bra på vattnet.

Men tur ensam, i det här fallet i en fällbar kanadensare från Ally, hur ska det gå..
Jag tar förberedelser på allvar och det blir dels en kurs i forspaddling nu på vårkanten, men även lite turer när Allyn väl är inköpt, på sjöar och åar häromkring, jag skulle inte ge mig ut om jag inte hade förtroende för mina kunskaper, oroa er inte.

Så till saken, jag är ute efter lite vildmark på riktigt, som är tillgänglig från kollektivtrafik och dessutom spännande och spektakulär!
Har varit påväg på tur till Vadvetjåkka Nationalpark ett par gånger men det har aldrig blivit av, och på kartan verkar det ju nästan paddlingsbart..
http://i44.tinypic.com/14y7syc.jpg

På hitta.ses flygbilder syns det rätt mycket whitewater mellan vadvetjåkka och torneträsk så lite släpa blir det allt..

Vad tror ni, verkar det som en bra tur, eller är det dumdristigt?

Tanke på fiske och och öppen eld längst vägen hägrar, ved kan ju bli ett problem, särskillt i nationalparken givetvis, så ett kök ska nog med också..

Mvh / Tomas

Ja Curt har helt rätt, fallhöjden är allt för hög! Jag bor i Jokkmokk och har paddlat kanot i närmare 40 år! Jag kan starkt rekomendera en nästan helt oskriven paddeltur ca 5 mil väster om Jokkmokk, med utgångspunkt från den lilla byn Karats, med start i Karats sjön, riktig vildmark med helt fantastiska paddelvatten och vildmark utöver det vanliga:)! Jag kan garantera att du blir mer än nöjd!