Tråd: Paddelval?

Jag har köpt en begagnad Ally 17-fots (hopfällbar kanot) och behöver skaffa paddlar till. (Kanotvagn och flytvästar har jag också fått tag på begagnat. Hurra för Bocket och Tradera!)

Nån som har bra tips om vad man bör tänka på?

Är van vid Linders paddel (som oftast följer med Linders alukanoter hos uthyrare) som beskrivs såhär av www.kanotcentrum.se: "[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Lätt och stabil paddel med skaft i aluminium och blad i plast. Ett kortare blad som även passar bra till forspaddling."[/FONT][/FONT] Jag har inte tänkt paddla jättemycket i strömmande älvar, men de längre hajker jag gjort hittills har inneburit en del åar med några forsar i. Därför lät det lockande att denna paddeln funkar bra de gånger man ska ta sig igenom en fors. Jag gillar också T-handtaget som funkar som båtshake.

Mvh,
Anna på G

Senaste redigerad av Anna på G (2011-04-19 13:45:27)

Sv: Paddelval?

Hej Anna, grattis till din nya kanot.
Man lyfter ju sin paddel rätt många gånger under en paddeltur, så det är viktigt att hitta en paddel man trivs med. Försök få tag på några olika varianter och prova. En av de viktigaste sakerna (enligt min åsikt) är att paddeln inte är för lång.
Det har varit lite paddeldiskussion i en tidigare tråd http://www.opencanoe.se/forum/viewtopic.php?id=145 och på länksidan finns några leverantörer http://www.opencanoe.se/links_tillverkare.html

Curt

Sv: Paddelval?

Tack Curt! Jag ledare efter diskussioner men hade missat den, där fanns mycket bra att läsa!!!
Mvh,
Anna G.