Tråd: Söker svar om en Old Town

Som rubriken lyder så söker jag svar om en Old Town som jag köpt. Modellen heter H2O Pro.
den va rätt dassig så jag har gjort rent innsidan och demonterat träribborna och gjort nya, dom håller på att lackas nu. Jag har aldrig sett denna sorts kanot innan,så svar är mycket intressant.

http://img13.imageshack.us/img13/1681/dsc0085lf.jpg

Mer bilder kan läggas in om det kan hjälpa.

Väl mött

Sv: Söker svar om en Old Town

Det är en forskanot. Den är annpassad för att paddlas i strömmande vatten. Förmodligen svänger den väldigt lätt. Linorna som är spända på tvären, är till för att hålla en uppblåst flytpåse. Du kan se liknande på Youtube-filmer om forspaddling.

Svante

Sv: Söker svar om en Old Town

Tack för snabbt svar!
Någon som har en känsla för hur dessa är på lite lugnare vatten än forsar, är de stabila vid vanlig paddling. jag skall nyttja min till att lära dottern paddla, fiska och kanske bara få lite motion. Är lite nybörjare på detta då jag förr bara har lånat kanot.

Väl mött

Sv: Söker svar om en Old Town

Grattis till en fin, och numera klassisk forskanadensare! 

Jag köpte min i slutet av 80-talet då modellen var ny och tänker aldrig nånsin sälja den! Den är stabil och prediktabel, surfar hyggligt på lite längre vågor, är robust byggd och tar sig fram överallt. Jag har paddlat den en hel del i fors och en del turer på platt vatten och nån enstaka gång i hårdväder i skärgården. Är man ovan med C1 med rocker får man lirka lite med J-tagen innan den går rakt, annars den sviker inte, och är hyggligt lättrollad.  
Enligt nutida standard är den överstor som C1. Skrovformen är dock symmetrisk, så jag har riggat om till 3 säten, en sits i mitten för C1 "framlänges" och resten av sitsarna för C2 "baklänges". Kollade nyss på nätet och noterade att fler gjort så! I C2-mode plockar jag bort luftkuddarna (sitsarna är flyttankar nog) och i blötare fors åker kapell på. Mest C2 blev det när barnen var små, deras vita legobitar rök sen när det blev renoveringsdax (upplösta i aceton målade jag dit ett nytt slitlager på skrovet!). Funderar på att ta upp den till Trollforsarna i Piteälven till årets Norrlandstur...

Sv: Söker svar om en Old Town

hej och tack för ett bra svar! lösningen med lego får du gärna utväckla! lät intressant. har du någo bild på din så man kan se vad man saknar.

Väl mött

Sv: Söker svar om en Old Town

Hej swebba, välkommen till forumet. Hoppas du får mycket glädje av din nya kanot.
Här är länken till en tur längs Voxnan, där en H2pro är med.
http://www.opencanoe.se/forum/viewtopic.php?id=18

På paddling.net kan man läsa lite mer om modellen.
http://www.paddling.net/Reviews/showRev … ?prod=1066

Curt