Tråd: 3-4 sept. Forspaddlingskurs med kanadensare

För dig som har viss vana av kanadensarpaddling på lugna vatten anordnar UPK en kurs i forspaddling med öppen kanadensare. Programmet består av en vardagskväll och en helg.

http://www.upk.se/wp-content/uploads/2011/07/trysil-2010-054_1.jpg

Kursen vänder sig till dig som har paddlat kanadensare på slätt vatten, och vill lära dig att hantera kanoten även i fors. Årets kurs samordnas med nybörjarkursen i forskajak. De båda kurserna kommer att bo, äta och utbyta erfarenheter tillsammans på vandrarhemmet i Gysinge. Utförligare information om kursens innehåll finns under “kurser/prova-på”.

Tid
Introduktionskväll med tekniska övningar på Fyrisån torsdagen den 1 september. Kurshelg i forsarna vid Gysinge 3-4 september 2011.

Pris
1 900 kr (medlemmar i UPK, 1 600 kr). Våtdräkt och paddeljacka finns att hyra för 100 kr under kursen.

I kursen ingår
Kurs en vardagskväll och en helg, lån av kanadensare och säkerhetsutrustning (hjälm och flytväst), kompendium om paddelteknik, övernattning på vandrarhemmet i Gysinge, mat och transporter under helgen samt medlemskap i Uppsala Paddlarklubb.

Anmälan/frågor
För frågor, kontakta Magnus Simonsson ( magnus@upk.se ).
Anmälan ska göras till kurs@upk.se senast 16 augusti.
OBS! Ange att det är kanadensarkursen du vill gå! E-postadressen används nämligen till en annan kurs också.
Ange även gärna, om du främst är intresserad av tvåmans- eller solokanadensare, samt om du har egen kanot eller vill låna. Ange ditt namn och “kanadensarkurs” i meddelanderaden, när du betalar in avgiften till klubbens pg 62 97 54-3.

läs mer på upks hemsida http://www.upk.se/?p=388#more-388

http://www.upk.se/wp-content/uploads/20 … 11_upk.pdf

Curt