Tråd: säsong -10

Hej.
Vad kul att folk börjar hitta tillbaka till forumet nu då hösten gör sig påmind. Det har i någon annan tråd pratats lite om hur säsongen varit så här långt. Tyckte ämnet var värd en egen tråd...
Min säsong -10 började som många här vet och var inblandade i ett kanotinköp. Köpte som bekant en Bell Chestnut prospector i vackert british racing green. Har paddlat riktigt mycket i sommar med den. Tyvärr har jag inte varit på nån riktig flerövernattningstur utan bara varit borta en natt som längst. Lite synd då kanoten bara känns bättre ju mer jag lastar den.
Årets tur alla kategorier är utan tvekan vojmån mellan bergsjön och dikasjön, på den turen vann jag över många av mina forsrädslor och lärde känna min kanot på riktigt.
http://www.forsguiden.se/river.asp?id=132
Men dessa gossar tar upp kanoten vid bergsjöbron men då missar man dikafallet och mycket andra stora fina forsar, man kan ta upp efter dikafallet istället men då måste man gå en stig upp till vägen en bit. Jag som har en kanot som tillåter sjöpaddling paddlade halva dikasjön och tog upp på ett ställe där vägen var nära.
Har nog sovit en 10 nätter i min moskoselkåta vilket visat sig vara årets inköp. Vilken fantastisk produkt, aldrig mer tält för min del i alla fall.
Säsongen är inte slut än och nog tror jag att jag hinner blöta kanoten några gånger till En vacker höstdag helt vindstilla och högt i taket är nog så fin som alla andra dagar synd bara att det blir mörkt så fort på kvällarna nu.

Så... Hur har ni haft det?

Senaste redigerad av trilla (2010-09-22 09:27:44)

Sv: säsong -10

Jag har inte paddlat något alls i sommar, har inte hunnit.
Vi var och fiskade i Kittelfjäll veckan efter att du var där.

Borkasjön.
Riktigt grund i den delen som rinner ut i bergsjöån, gick att vada till andra sidan.
http://i406.photobucket.com/albums/pp147/krikonlund/DSC00459.jpg

Bergsjöån.
http://i406.photobucket.com/albums/pp147/krikonlund/DSC00440.jpg

Den här forsen hördes flera kilometer.
http://i406.photobucket.com/albums/pp147/krikonlund/DSC00445.jpg

Peter ramlade ner i ett surhål och måste torka strumporna.
http://i406.photobucket.com/albums/pp147/krikonlund/DSC00458.jpg

Sv: säsong -10

Ja, nu har sommaren sannerligen övergått i höst, men då kan man ju också paddla, så det gör inte såå mycket. Men - sommar och sol, badbart vatten (i detta fall drickbart) gör ju inte ont direkt.

Här är några bilder från vår finaste och varmaste dagstur i år. Östra Silen i Dalsland, juli 2010.


http://i820.photobucket.com/albums/zz123/TyRaKa/vajtvtern.jpg?t=1285670160
Här hittade vi en egen liten lunchstrand. Annars var sjön full av buckliga aluminiumkanoter med glada tyskar i.


http://i820.photobucket.com/albums/zz123/TyRaKa/klartvatten.jpg?t=1285670204
Klart och fint vatten!


http://i820.photobucket.com/albums/zz123/TyRaKa/slagenhjalte.jpg?t=1285670117
En slagen hjälte som inte lyckades hålla ögonen öppna och en nöjd akterpaddlerska.

Sv: säsong -10

Tyvärr har det blivit väldigt lite paddling denna säsong eftersom jag jobbat hela sommaren. Den mesta paddlingen har varit småturer på ett par timmar med kajak. Sommarens höjdpunkt var en åpaddling i Skåne. Min kamrat som fått utstå mycket tjat om att paddla DKM+ med kanadensare tyckte att vi kunde paddla Kävlingeån istället, den är 50km från källan till havet. Med några km i havet kommer man upp i samma distans som DKM+. Så på en av årets varmaste söndagar med temperatur på runt 30 grader, så la vi Kävlingeån under oss. Det var en härlig dag men också jobbig i vissa avseende. Jag har tänkt skriva en paddelberättelse, men det har inte blivit av ännu.

http://lh6.ggpht.com/_rsMMM6tH2z4/TKZrk-5koHI/AAAAAAAAAl0/Z3MwCHx3z4c/s640/P1020655.JPG

På väg genom Öresund mot bryggan i Bjärred efter en lång dag i Malmö kanotklubbs välanvända Trapper(det läckte in, vilket gjorde oss lite bekymrade i starten, med 55km kvar att paddla!richedit/smileys/YahooIM/42.gif.html  ).