Tråd: Kurs i forspaddling med öppen kanadensare

Kurs anordnad av Uppsala Paddlarklubb i samarbete med Friluftsfrämjandet i Uppsala.

http://i268.photobucket.com/albums/jj26/downrivercurt/magnusochthomas.jpg

För dig som har viss vana av kanadensarpaddling på lugna vatten anordnar UPK en kurs i forspaddling med öppen kanadensare. Vi kommer att öva de viktigaste styrtagen fram och bak, diskutera forsens glädjeämnen faror och samt hur båten rör sig i strömmande vatten, träna på in- och utgångar ur bakvatten m.m. Vi kommer mest att paddla öppna tvåmans turkanadensare, varav vi har reserverat forsvänliga modeller vid Friluftsfrämjandet här i Uppsala (Mad River Explorer och Revelation; Old Town Discovery, se www.frilufts.se/uppsala/ ). Vi har också vissa möjligheter att låna ut enmanskanadensare, för den som vill ha litet mera utmaning. Som instruktörer kommer Curt Svensson, Anders Ahnesjö och Magnus simonsson att medverka, alla med mångårig erfarenhet av turpaddling i fors.
Programmet består av en vardagskväll och en helg enligt följande:

To 2 okt: Upptaktsträff med paddeltekniska övningar på Fyrisåns lugna vatten. Samling vid Sunnerstastugan (Friluftsfrämjandet) kl. 17.00.

Lö-sö 4–5 okt: Helhelg i Gysinge, där vi bor på värdshusets självhushåll och varvar teoretiska genomgångar med praktiska övningar i forsarna runt Mattön. Avfärd 09.00 från Sunnerstastugan lördag morgon, hemkomst ca 19.00 söndag kväll.

Anmälan till Magnus Simonsson (magnus@upk.se , 018-52 55 57, 0733-877 955) senast 22 september. Ange namn, adress, telefon, och huruvida du behöver del i hyrd kanot eller avser att ta med egen och i så fall vilken modell. Vi tar ut en deltagaravgift som är 950 kr. Den 22 september ska även den vara betald till UPK:s plusgiro 62 97 54-3. I kursavgiften ingår:

I kursen ingår:
:: Kurs en vardagskväll och en helg
:: Kompendium om paddelteknik
:: Övernattning på bruksgården i Gysinge
:: Mat och transporter under helgen
:: Medlemskap i Uppsala Paddlarklubb (den som redan är medlem i UPK får 300 kr rabatt)

Utöver kursavgiften tillkommer eventuell hyra av kanadensare, som betalas kontant vid Sunnerstastugan på torsdagskvällen. För medlemmar i Friluftsfrämjandet kostar kanothyran sammanlagt 313 kr per person, för icke medlemmar 403 kr (det räcker med en medlem per kanot, för att alla ska få rabatterat pris). Ta med så jämna pengar som möjligt!

Curt