Tråd: Nåt för zealot?

http://www.duckworksbbs.com/plans/sf/ca … /index.htm

Kan det här va nåt för dig, zealot?

Sv: Nåt för zealot?

Den ser väldigt spännande ut! Inspirerande tips, tackar för det!

Hur många timmar tror du en novis behöver lägga för att färdigställa ett sådant stitch and tape- bygge?

/K

Sv: Nåt för zealot?

Kanske 70 timmar eller mindre.

Sv: Nåt för zealot?

Är inte det här nära det du önskar, klarar av familjen, packning, men kan även gå fort.
http://www.wenonah.com/products/templat … b1b3124c3e

Sv: Nåt för zealot?

Wenonah har många, för många, spännande modeller! http://www.opencanoe.se/forum/richedit/smileys/YahooIM/39.gif  Tur att det inte verkar vara så lätt att få tag på dem här i Sverige. http://www.opencanoe.se/forum/richedit/smileys/YahooIM/16.gif 


Jag gillar skarpt tipsen om båtbyggen jag fått av dig, både marathonkanoten från Selway-Fisher och cha creek expedition från Bearmountain. Återstår att se när/om jag vågar mig på ett byggprojekt.


Av någon anledning har jag fått dille på storkanoter, så om jag ska investera i en fabriksbyggd kanot så lutar det mot något sådant. Något annat som skulle vara kul är en fällkanot, vore otroligt smidigt att kunna åka kollektivt med kanoten. Men detta är mest dagdrömmar just nu, jag kommer inte att köpa någon ny kanot den närmsta tiden...högst på önskelistan nu är fler lediga helger så man kan komma iväg på lite utflykter.

/K

Sv: Nåt för zealot?

Jag känner som du, en stor och snabb kanot står på önskelistan.

Sv: Nåt för zealot?

Hur stor är en stor kanot? Räcker det med 565 cm eller skall det vara över 600?
Mitt senaste bygge är 562. Den är byggd för att vara relativt snabb, men ändå ganska stabil. Och det tycker jag att jag lyckats med. Den vägde innan jag satte i ställbara säten och fotstöd ca, 24 kg. Jag har paddlat flera långlopp i den nu.

Svante

Sv: Nåt för zealot?

I min värld är en stor kanot stor nog för 3personer med packning. 565cm är ju ett klokt val om man vill använda kanoten till att köra långlopp i C2 turist. Wenonah har  modellerna Minnesota 3 som är 610cm och Seneca (589cm), båda är avsedda för 3 paddlare. I mina vilda fantasier tänker jag att en Cha Creek Expedition som görs ~10% längre skulle vara häftigt, dvs en längd på 660-670cm. Det skulle vara en fräsig  campingcruiser för 3 man med packning.

Förresten Svante, var köpte du din Wenonah Sundowner?


Kristian

Sv: Nåt för zealot?

Zealot skrev:

Förresten Svante, var köpte du din Wenonah Sundowner?


Kristian

Sundownern är inte min, det är min paddelpartner Douglas. Den har kommit till Sverige som flyttgods, Douglas har sedan köpt den.
Vi brukar växla mellan Sundownern och min strippa beroende på omständigheter vid de olika tävlingarna.

Svante