Gratis var kanske inet jätte viktigt. mer viktigt är att jag får rätt typ av båt. Vill ha en "nerströmskanot". I min värld lagomt kvick och lättsvängd så den blir hanterbar i fors och nipor men ska kunna ta mig nån fler och packning för några dar. Har paddlat en del madriver explorer 16rx vilket jag tycker är en kanonkanot. Jag vet inte om det beror på mitt begränsade provpaddlande? De flest andra har varit hemgjorda glasfiberprodukter som gjordes i var och varannat garage på tidigt 80tal. Men det skulle va kul att göra en egen.
Men då kanske man ska designa den själv också......

Hej.
Helt ny här men född i en kanot då far min tyckte att det var sättet man bäst färdades i naturen.
Har blivit så otroligt sugen på att bygga en själv och letar efterbygginstruktioner för ett stripbygge. Har hittat en tråd med baraplwritningar.
Finns det inga ritningar på stripbyggen någonstans som är gratis.
krikonlund har ju byggt en
http://www.opencanoe.se/forum/viewtopic.php?id=64
Känns som en aktuell typ av båt för mig.
Jag har egen skog och eget sågverk så jag ska nu till påsk aptera ochfälla mitt virke till båten och skulle behöva veta vilka längder jagska ha och hur jag helst ska såga virket då jag nu har det så bra attjag precis får välja själv hur det ska se ut. Kärnvirke? Vilka bredder och vilkenlängd på plankorna? Hur mycket behöver jag? Torkning? Är det någonannan som byggt sin kanot ända från skogen?

//