Tråd: En nybörjares fredag

Fick för mig att skriva ner mina tankar ifrån i fredags,det var lite vindigare mot dom gånger jag har varit ute förut med kanoten och fick glatt inse hur dålig paddlare jag är i kanot?
Tänkte tillbringa förmidagen i Kvarnsjön i Hjälmare kanal,i dugg regn och så fort jag släppt remmarna och börjat lyfta ner den ifrån biltaket känndes det som någon försökte rycka den ifrån mig-vinden!
http://i1096.photobucket.com/albums/g331/paddelnisse/1.jpg
Väl i med rygga och allt så väcktes jag av nästa glada överraskning,om man ska paddla själv  där vinden kommer åten så hade jag svårt att få till någon form av styrtag för att inte paddla runt så fick jag bromsa kraftigt istället för att bara styra?
http://i1096.photobucket.com/albums/g331/paddelnisse/2.jpg
Nåväl det gick lite bättre och bättre med framdrivningen och i lä funkade det riktigt bra.Duggregnet slutade och istället började dimma läggasig.
Skrämde mycket sjö fågel och vita hafsörnar?

Efter någon timme så började min kaffe tarm ömma så en läglig lävik kom lägligt
http://i1096.photobucket.com/albums/g331/paddelnisse/3.jpg
Såhär trevligt vart kaffe pausen?
Sen var det till att tänka på tillbaka färden som vart väldigt enkel med vinden rakt
bakifrån gick det fort och smidigt!
Sen kan jag bara konstatera att jag måste ta ut den här farkosten oftare och försöka  komma på hur man ska hantera en kanot i sidvind och motvind

Sv: En nybörjares fredag

Åror är bra då det blåser, satte det på Rusen.

Sv: En nybörjares fredag

Det är svårt att paddla ensam när det blåser.
Det går minst dåligt om man kan få kanoten att inte bli alltför baktung eller framtung.
Om man själv sitter närmare mitten och lägger packning för att tynga ned där kanoten är lättast blir det något bättre. Om det blåser motvind är det bäst att sätta sig så kanoten hellre blir lite framtung annars blåser fören bara iväg och det är hopplöst att styra.
Blåser det medvind blir det tvärtom och bättre att kanoten lastas lite baktung. Blåser det från sidan tror jag det är bäst att den varken blir baktung eller framtung. Men bäst är om man är 2 i kanoten. Paddla med ett litet barn är ungefär lika svårt som att paddla ensam.
Tina

Sv: En nybörjares fredag

Kvarnsjön är en fin plats. Någon gång har sambon och jag åkt dit landvägen och fikat i kvarnen.

Motvindsproblemen provade jag själv på i höstas med vår långa 4-manskanot när jag ensam skulle paddla över en liten sjö i Tiveden. Jag fick vända mig och paddla med aktern först. Det var inte helt lätt.

Trevlig aluminiumkanot du har. Är det en från plåtbåtfabriken i Örebro?

Casper

Sv: En nybörjares fredag

Ja jag tror att min rishög är ifrån örebro,den är ialla fall styktålig