Tråd: Paddling i Sri Lanka

Vi är på semester i Sri Lanka och bor i en ort som heter Hikkaduwa som ligger på sydvästkusten och naturligtvis måste vi paddla här. Det var inte så lätt att hitta några kanoter att hyra här, men vi lyckades i alla fall ta oss ut på vattnet.
Utriggarkanoten används bla till fiske, men just det här exemplaret fångade man turister med i stället. 
Det visade sig att man inte paddlade den utan den roddes i stället, men man kan ju färdas baklänges också så vi hyrde den en stund tillsammans med en styrman. 
Farkosten fungerade utmärkt och kändes väldigt snabb och säker i de stora vågorna.


http://i268.photobucket.com/albums/jj26/downrivercurt/sri_lanka/07e21208.jpg




Curt var motor på vägen ut och Tina på vägen in till stranden igen
http://i268.photobucket.com/albums/jj26/downrivercurt/sri_lanka/e6670c94.jpg




Nästa försök att hitta ett flytetyg som man paddlar var att åka taxi fyra timmar in i landet och upp i bergen för att följa med på en forsfärd med gummiflotte på Kelani river. Det var ungefär en timmes paddling med tre st klass 3-forsar och lite lugnare vatten mellan. Rikt djurliv med bl a, örn, kungsfiskare, en skarv, kameleonter och lite annat.
http://i268.photobucket.com/albums/jj26/downrivercurt/sri_lanka/f18241f5.jpg


Här såg vi i alla fall en kanot som man paddlar, den var gjord av en urholkad trästam med utriggare. Den användes inte till några längre färder utan bara för transport från ena sidan av floden till den andra. Vi fick dock inte möjlighet att provpaddla den, utan susade alltför snabbt förbi med vår gummiflotte. 
Hoppas det dyker upp ett nytt tillfälle.
http://i268.photobucket.com/albums/jj26/downrivercurt/sri_lanka/9c07866c.jpg

Curt