1

(5 svar, postade i Paddlare)

Tack för kommentarerna och tipset om Lönns bok. Vore bra om fler gör det tydligt för Kanotförbundet att deras agerande är svårt att förstå (minst sagt).

Jag läser t ex innantill i STF:s årsbok 2011 i avsnittet om turpaddling:
"Svenska kanotförbundet har lagt upp över 1000 leder på sin webblats, kaontguiden.se. De flesta beskrivningar är från 1970-talet och har just digitaliserats. Utöver dem administrerar förbundet ett ännu större antal leder som privatpersoner lägger upp på egen hand."
...och vidare: "På Svenska kanotförbundet hoppas man att kommunerna ska engagera sig mer i uppdateringen av ledbeskrivninger, och se det som ett sätt att locka turister."
Det leder ju tanken helt fel att KF framställs som pådrivande när det istället verkar förhålla sig tvärtom.
/BjörnF

2

(5 svar, postade i Paddlare)

Hej,
Sitter framför datorn för att planera sommarens paddlingsvecka. Döm om min besvikelse när jag märkte att kanotguiden.se är nedlagd. Det som lagts ut av kanotförbundet håller ju inte måttet öht. I kanotguiden kunde man lätt hitta lämpliga turer som passade ens egen förmåga och önskan om utmaningar.

Jag och min bror har nästan varje sommar paddlat kanadensare med våra söner en vecka under sommaren. I takt med att barnen nått tonåren och vi blivit mer rutinerade, har vi valt allt mer utmanande paddlingsvatten för våra turer. Vi har på detta sätt genomkorsat mängder av kultur- och naturmiljöer från Småland till norra Norrland, Det skulle vi aldrig kunnat göra utan att haft tillgång till den ursprungliga kanotguiden.

All den enorma kunskap som fanns nedlagd i den tidigare hemsidan har nu försvunnit för alltid. Förvisso fick man komplettera informationen före varje tur med upplysning av lokala kanotuthyrare eller turistbyråer men som utgångspunkt var kanotguiden.se oslagbar. Hur kan man hävda från kanotförbundets sida att man vill främja fritidspaddling om man tar bort den kunskap som trots allt finns "därute"? Kanotförbundet - lägg tillbaka informationen om svenska paddlingsvatten på nätet

Med vänlig hälsning från en entusiastisk fritidspaddlare och ny medlem
BjörnF