Hej, jag är en snart 20-årig studerande i Västerås som planerar att ge sig ut med kanadensare i sommar tillsammans med vänner. Jag har paddlat forspaddling (kanotslalom) i flera år och paddlat runt med en kanadensare på slätvatten tidigare några enstaka gånger, men annars är jag i princip helt oerfaren.

Därför har jag en del frågor som jag skulle uppskatta ha besvarade så att man kan få ut det bästa möjliga av turen i sommar.

1. Vart ska man paddla?
Själv skulle jag tycka en liten å eller skogsälv var betydligt mer intressant och variationsrik än en sjö, men... Jag vet inte, krävs det kanske lite mer erfarenhet även för att klara av de mindre små forsarna kanske? Och ett annat problem lär ju vara att det är på sommaren, antagligen tidigast i Juli någon gång. Finns det nybörjarvänliga åar/älvar i närheten med tillräcklig vattentillgång då?

2. Hur fungerar det med uthyrning?
Vi har inte egna kanadensare så vi kommer behöva hyra ut, det är väl bra att räkna in detta även i föregående punkt antar jag. Om man paddlar i å/älv, är man då skyldig att att transportera kanoterna tillbaka, eller brukar det finnas några stationer där man kan "dumpa" dem? Jag är som sagt helt oerfaren inom detta så förklaringar om hur saker och ting fungerar mottas tacksamt!

3. Packning
Mat, dryck, ombyte, myggmedel, belysning, liggunderlag och bäddning, spännlinor, tält, packningssväskor, plastpåsar, flytväst, ev pressänning, hygienprylar, verktyg/armeknivar och spritkök & matlagningstillbehör är saker jag förmodar är obligatoriskt att ta med. Men finns det utöver detta några fler viktiga saker man bör ta med som man ofta missar ibörjan?

4. Ja, finns det något man bör veta som inte omfattas i ovanstående punkter så skulle det självklart vara mycket tacksamt det med richedit/smileys/YahooIM/1.gif.html

Vem vet, det kanske kan tyckas enklast att man börjar med en guidad tur. Pratade dock med en vän inom kanotslalom som även har sysslat en del med detta, och på honom lät det inte som att det vore något problem sålänge man planerar det bra