Tråd: Mer info om Nordic C-boat Armada

Inom forspaddling har enkelbladiga paddlare (=C-paddlare C1, C2, OC1, OC2) alltid varit i minoritet i förhållande till kajakpaddlare, troligen för att kajakpaddling är så mycket enklare att lära sig än canadensarpaddling.

I början av juni samlades c-paddlare från ett flertal olika europeiska länder till en c-paddlings Armada i Österrike och Schweiz. En vänlig tillställning för engagerade enkelbladspaddlare. Paddlingen skedde på Bregenzer Ache (grad ll – lll+) och på Vorderrein (ll – lll+). Alla hade jättekul och det var en härlig känsla att få vara i majoritet en gång. Den spektakulära ravinen i Vorderrein bidrog till nöjet.
http://i268.photobucket.com/albums/jj26/downrivercurt/Blandat/notis08_c-armada1.jpg

http://i268.photobucket.com/albums/jj26/downrivercurt/Blandat/notis08_c-armada2.jpg

http://i268.photobucket.com/albums/jj26/downrivercurt/Blandat/notis08_c-armada3.jpg

För att öka intresset för c-paddlingen i Sverige och för att träffa likasinnade har vi bestämt att arrangera den första Skandinaviska c-paddlingsarmadan ”Nordic C-boat Armada”.

Platsen är Mellanljusnan och tiden den 29 – 31 augusti. Alla skandinaviska c-paddlare är hjärtligt välkomna. (Alla från andra länder också, naturligtvis).

Vi kommer att bo i kanotklubben Ljusnans stuga vid Edängeforsen

Ljusnan bjuder på en mängd olika forsar, från lätt strömmande till grad lll+. Vi kommer att anpassa turerna efter deltagarnas kunskaper och önskemål.

Är du intresserad så skicka ett mail till nordarmada08@yahoo.com

Reinald, Curt & Anders

Curt