Tråd: Husvagnskanot?!

Tack för snabbt insläpp!
Jag är gammal seglare, men har varit så mycket ute på havet att jag blivit lite mätt på det, o har på senare år märkt att jag hellre åker på husvagnstur, har en Cabby 532 från 1988 som jag tycker har all bekvämlighet man behöver.
Har funderat ett tag på vad det finns för lämpliga flytetyg att ta med sig på campingturerna så man kan ge sig ut på både åar och lite större vatten. Kanske nån sorts större kanadensare är det bästa? Finns det större modell unimac(?) typ stor eskimåkanot? Den ska inte vara tyngre än att jag orkar få upp den på ett takräcke på bilen. Och gärna möjlighet att hänga dit en elutombordare. En utriggarkanadensare vore fint, men det finns väl inte... jag är nog för gammal o stel för att klara av kajaker o eskimåsvängar, o frun är är stelare ändå. 
Vore kul att höra lite vad som helst om att färdas på inlandsvatten.

Sv: Husvagnskanot?!

Hej Håkan, välkommen till opencanoe. Under fliken länkar finns några av de som säljer kanadensare i Sverige http://www.opencanoe.se/links_tillverkare.html Mitt råd är att kontakta dem och tala om vad du söker. Vikten på kanoten är ju väsentlig om den ska vara lätt att lasta på biltaket.
En av forumets medlemmar Sörabysjön har lagt upp en video på en listig anordning har gjort för att underlätta lastning av kanoten. http://imaging.nu/lasta-utan-anstrangning/ .

Vill du se idéer med utombordare på kanoter kan du googla på minn kota canoe motor så får du upp mängder av bilder.

Lycka till med ditt kanotsökande.

/ Curt

Curt