Tråd: Tältval till Kaitum älv

Vi är 8 som ska paddla Kaitum älv i sommar, Tjirtjam-Kaitum. Vi funderar på att ta ett Tentipitält (typ stor kåta för 8 pers). Någon som paddlat denna sträcka som kan säga om hur marken är och om det är lätt att hitta bra kampingmark?

Sv: Tältval till Kaitum älv

Kaitum, trevligt! :)

Och annorlunda fråga om marken istället för vattnet;)


Tältmark med stenig fjällhed i väster till risig björkskog i väster. Med en del blötmark mellan. Den storleken på kåta (dia 4,5 m) ni ska ha är nog svårt att få ner så att alla 8 blir nöjda med sin liggplats. Kåtan går ner men kanske med bra/jämn plats för 4 pers. Har gjort resan två gånger på olika lägerplatser båda resorna och då använt 2-3 manställt (hilleberg) och då går det bra och lätt att hitta fina tältplaser nästan överallt. Redan ett fyrmanställt skulle jag nog säga kan ge problem med nattsömnen för alla.


Har själv använt kåta men mest på vintern och den mindre gamla Topp 5 - måskoselkåtan på sommaren.


Varför startar ni i tjirtjam? Då missar ni ju den rätt häftiga starten som paddling i övre kaitumsjön ändå är. Nästan 1000 meter fjäll över huvudet och havsörnar i mellersta kaitum.

Sv: Tältval till Kaitum älv

Vi startar i Tjirtjam för att få så mycket älv som möjligt men samtidigt lite fjäll. Vi ska vara ute i sex dagar (en drös småbarnsföräldrar) och då kände vi inte att vi hann med hela sjödelen, men när du lägger upp det så så blir man ju lite lockad :)