Tråd: bra kanot för nybörjare

Tjena!

Vi hyrde kanot några gånger förra somarn och blev klart biten.
Nu till i sommar tänkte jag köpa mig en egen och behöver därför
lite köpråd. Det ska ju va för två pers, blir nog mest paddling i åar,t.ex. Voxnan
här bredvid och några sjöar i varierande storlek. Stadig i vattnet är ju bra.
Har kollat lite på Trapper ultra 450.

Sv: bra kanot för nybörjare

Hurra, en till! Välkommen.

Kanotköp är väldigt individuellt. Den du tittat på är kort = långsam och med begränsat utrymme för packning. Är det ett problem för er? Ska kanoten fungera att paddla ensam också? Måste den ligga ute året om?

Problemet med att köpa efter att ha hyrt är att Du sannorlikt aldrig har fått prova mer än de tåligaste kanoterna på marknaden. De är de enda uthyrare brukar ha.

Vill du ha en egen kanot genast, satsa på en begagnad. De är rimliga i pris och du gör ingen jätteförlust om du vill ha något annat om några år. Bor du så till att du kan följa med några riktiga entusiaster ut några gånger har du bättre underlag för ditt beslut. Alla kanoter är bättre än ingen kanot!

Sv: bra kanot för nybörjare

Hej Rookie, välkommen hit.

Jag instämmer med Ancal, just denna modell är i minsta laget om man skall paddla två i den och få plats med packning. Har du tänkt att paddla de mer forsrika partierna av Voxnan så gör kanotens låga volym att det blir svårt att hålla sig torr. richedit/smileys/custom/snorkel.gif.html
Voxnadalens Kanot och Camping hyr ut en del olika kanadensarmodeller, det kan vara värt att åka dit och provpaddla några.

Curt

Sv: bra kanot för nybörjare

Två kanoter på Blocket, båda är Glasser Mohikan.

http://www.blocket.se/stockholm/Kanaden … 13&w=3

http://www.blocket.se/dalarna/Kanadensa … 13&w=3

Mohikan är lite större än Clipper. Den kan nog kännas lite smårank, men det är en trevlig kanot när man lärt känna den. Blir det paddling på strömmande vatten utan forsar är det inga problem med bärighet (vågor som slår in).

Svante